Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, İçişleri Bakanlığı’nın yasalara uygun olmayan şekilde başka bir daireden Nüfus Kayıt Dairesi Müdür Muavinliği kadrosuna yazılı görevlendirme yaptığını ileri sürerek, Kamu Hizmeti Komisyonu’nun yetkisine tecavüz edildiği iddiasıyla bu uygulamayı eleştirdi.

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş yaptığı yazılı açıklamada, “İçişleri Bakanı’nın işlem yapılmaması yönündeki tutumuna rağmen, İçişleri Bakanlığı’na bağlı, Nüfus Kayıt Dairesi’nde meydana gelen bir usulsüzlüğün üzerine giden sorumluluk mevkiindeki bir memura bakan tarafından mobbing uygulanmaya devam edildiğini” iddia etti.

Bakanlığın, yasalara aykırı olmasına rağmen başka bir daireden Nüfus Kayıt Dairesi Müdür Muavinliği kadrosuna yazılı görevlendirme yaptığını ileri süren Özkardaş, “Vekalet ve/veya görevlendirmelerin yalnızca Kamu Hizmeti Komisyonu’nca yapılabileceği yasalarda açıkça belirtilmiştir. Kamu Hizmeti Komisyonu da bunu sendikamıza 18 Şubat tarihli KHK/0/00/20/65/1-15-211 sayılı yazısında bu yetkinin yalnızca kendilerinde olduğunu belirtmiş ve ilgili bakanlığın Nüfus Kayıt Dairesi’ndeki görevlendirme ile ilgili olarak kurumlarından hiçbir talepleri olmadığını belirtmiştir” ifadelerini kullandı.

Özkardaş, İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı bu görevlendirmenin yasalara uygun olmadığını, bu yetkinin Anayasa ve yasalarla Kamu Hizmeti Komisyonu’na verildiğini belirterek, Anayasal ve bağımsız bir organ olan Kamu Hizmeti Komisyonu’nun görev alanına tecavüz edildiğini, bunun yasal ve etik olmadığını savundu ve kabul etmeyeceklerini belirtti.