Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), 2011 yılında yürürlüğe giren ve “Göç Yasası” olarak bilinen “Kamu Görevlilerinin Aylık Maaş Ücret ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası”nın tümünün kaldırılması için yapılacak her eylemde ön safhalarda olmaya devam edeceklerini açıkladı.

Kamu-Sen Genel Sekreteri Metin Atan, konuyla ilgili açıklamasında, söz konusu yasanın kaldırılmasıyla için “Göç Yasasına Dur de İnisiyatifi” adı diğer örgütlerle mücadele ettiklerini söyledi.

Bir sendikanın bu yasayla ilgili pazartesi günü eylem kararı aldığına işaret eden Atan, bazı sendikaların farklı duruş sergilemesi yüzünden inisiyatifin kan kaybına uğradığını ve bu birlikteliğin sekteye uğradığını ifade etti.

Atan, Kamu-Sen olarak “Göç Yasası”nın kaldırılması için diğer sendikalarla birlikte birçok defa eylemler yaptıklarını ve bu yasanın birkaç maddesinin değil tümünün kalkması için mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti.

Metin Atan, şöyle devam etti:

“Hak alınacaksa, özellikle de ‘Göç Yasası’ dediğimiz bu yasa kapsamında işe alınanlar için bütün sendikaların birlikteliğine ihtiyaç duyularak alınabilineceği aşikardır. Bazı sendikaların fevri hareket içinde olmaları, sendikaların gücünün kırılması bir yana çalışanlara da zarar vermektedir. Tüm kamu görevlilerini ilgilendirilen konuda bu şekilde yalnız hareket etmek hükümetin elini güçlendirmekten başka bir şey değildir. Sendikalar arasında rekabet olabilir fakat böyle bir yasa için tek başına çıkıp ‘Ben bu yasanın bazı maddelerinin kaldırılması konusunda eylem yaparım’ mantığının ne kadar gerçekçi ve samimi olduğu düşüncesini akla getirmektedir. Biz Kamu-Sen olarak Göç Yasasının kaldırılması ile ilgili yapılacak olan her eylemde ön safhalarda olacağımızı tüm kamuoyunun bilmesini isteriz.”