Thalassaemia Derneği Başkanı Derya Güven ve beraberindeki heyet, Din İşleri Başkanı Talip Atalay’ı ziyaret etti.

Din İşleri Başkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Başkan Derya Güven ziyarette yaptığı konuşmada, KKTC’de 152 Talahasamia hastası olduğu ve bu hastaların düzenli olarak kan almak zorunda olduğuna dikkat çekti.

KKTC’de kan bağışı konusunda ciddi sıkıntılarla karşı karşıya olduklarını belirten Güven, Başkan Atalay’dan kan bağışı konusunda farkındalık oluşturulması noktasında destek istediklerini söyledi.

Kan sorununun Thalassaemialıların sorunu olmaktan çıktığını ve giderek daha da büyüyen toplumsal bir sorun haline geldiğine işaret eden Güven, yetkilileri bu konuda acil önlem almaya, vatandaşları daha duyarlı olmaya çağırdı.

ATALAY

Din İşleri Başkanı Talip Atalay ise, Thalassaemia Derneği Başkanı Güven’in dile getirdiği sıkıntıların aşılması konusunda mümkün olan her desteği vereceklerini söyledi.

İnsan hayatının önemine işaret eden Atalay, farkındalık oluşturmak, Thalassaemialı kişilerin hayatlarını kolaylaştırmak için yapılan çalışmalara katkı koymaktan, bu konuda bizzat çalışmaktan mutluluk duyacağını ifade etti.

Sürekli hale gelen kan bağışı ihtiyacının birkaç günlük kampanyalarla karşılanmasının güçlüğüne de vurgu yapan Atalay, kan bağışı konusunda programlı ve sürekli bir yapının oluşması için ilgili resmi ve sivil birimlerin işbirliği içerisinde çalışmasının daha başarılı sonuçlar doğuracağına dikkat çekti.