“Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenme Yasası”na karşı yapılan eyleme Belediye Emekçileri Sendikası (BES) de aktif destek verdi.

“Göç Yasası” diye nitelendirilen yasa kapsamındaki kadrolu üyelerle ülke genelinde uygulanan grev 08.00-15.30 saatleri arasında devam edecek. Yasa kapsamında kadrolanan KTAMS üyeleri saat 09.00 sıralarında Lefkoşa’da KTAMS lokalinde toplanarak Meclis önüne yürüdü.  Saat 10.00’de BES’te kadrolu çalışanlar da KTAMS’ın eylemine destek vermek için Meclis önüne geldi.

Eylemde “Göç Yasasını Getireni De Geçireni De Unutmadık” pankartı açıldı ve Başbakan Ömer Kalyoncu ile diğer bazı milletvekillerinin, “Göç Yasası” nı eleştiren ifadelerini taşıyan pankartlar açıldı.

Meclis önünde KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan ve Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Ulus Arpalıklı birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından müzik dinletisi ve sinevizyon gösterimi yapıldı.

KTAMS’ın eylemine destek veren örgütler arasında, BES, DEV-İŞ, Güç-Sen, Türk-Sen, Koop-Sen, KTÖS, KTOEÖS, DAÜ-SEN, DAÜ-BİR SEN, ÇAĞ-SEN ve Basın-Sen de bulunuyor.

Sendikaların meclis önündeki eyleminin, grevin sona ereceği 15.30’a kadar süreceği belirtildi.

KAPTAN: “BUGÜNKÜ EYLEM UYARI NİTELİĞİNDE”

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, yasayı getireni de, geçireni de, ‘iktidar koltuğunda oturup lâfazanlık yapanları’ da unutmadıklarını ve unutmayacaklarını söyledi.

Bir yandan emekçileri uyuturken diğer yandan talimat almaya devam eden siyasilerin, kapalı kapılar ardında farklı konuşup, daha sonra başka yaptıklarını kaydeden Kaptan, örgütlerin verdiği belgelerin hasıraltı edilip, yok sayılamayacağını kaydetti. Kaptan, daha önce bunları yapanların bugün siyaset sahnesinden silindiklerine işaret etti.

Kaptan bugünkü eylemin uyarı niteliğinde olduğunu da hatırlatarak, bundan sonraki eylemlerin kapsamının genişleyeceğini söyledi.

Ahmet Kaptan, eyleme destek veren örgüt ve sendikalara teşekkür eti.

ARPALIKLI: “BIÇAK ARTIK KEMİĞİ KESMEYE BAŞLADI”

BES Başkanı Ulus Arpalıklı da konuşmasında “Biz hiçbir şeyi yönetemiyoruz” diyen siyasilerin neden koltuklarda halen oturduğunu merak ettiğini söyleyerek, Meclis önünde toplanan insanların ülkeyi daha iyi yöneteceğini iddia etti.

Ülkeyi yönetenlerin her şeyi bildiğini iddia ettiğini fakat artık “bıçağın kemiği kesmeye başladığını” kaydeden Arpalıklı, milletvekillerinin bir an önce “Göç Yasası”nı ortadan kaldırıp, mevcut eşitsizliği yok etmesini beklediklerini kaydetti.