KKTC Karadeniz Kültür Derneği, tüm kıyıların Belediye sınırları dahiline alınması ile birlikte, ülkenin her bölgesinde halkın denizlerden yararlanma hakkını düzenleyen Anayasanın “Kıyıların Korunması” yan başlıklı 38. Maddesinin uygulanmasında ciddi sıkıntılar yaşanmakta olduğunu belirtti.

Dernek Başkanı Baki Aygün yaptığı açıklamada, “Birçok belediyemizde olduğu gibi Yeni Erenköy Belediyesi’nde de son günlerde yaşanan sorunlar ve bu sorunların bölge halkı üzerinde yarattığı sıkıntılar Belediye’ye verilen plajın “geri mi alınıyor?” kaygısı ile doruğa ulaşmıştır” dedi.

“KKTC sınırları içerisinde denize en fazla 30 dakikalık uzaklıkta yaşayan insanlarımızın ve özellikle de 40 yılı aşkın Karpaz Bölgesinde bu sahillerin bir nevi bekçiliğini yapmış; genelde Karpaz özelde Yeni Erenköy bölge insanının sahilsiz kalması kabul edilemez” diyen Aygün, “Bu itibarla Yeni Erenköy İnisiyatifinin başlattığı mücadeleye destek belirtir ve Hükümetimizi bölge insanının kaygılarını giderici kararlar almaya çağırırız” ifadesini kulandı.