15 gün cezaevinde kalacak

Devrim DEMİR 

Lefkoşa’da Temmuz ayında arkadaşının burnunu kırarak kayıplara karışan Uğurcan Bük, 4 ay sonra tespit edilerek tutuklandı. Uğurcan Bük aleyhine polisin başlatmış olduğu soruşturma tamamlandı. Zanlı dün teminat talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Yargıç Meltem Dündar,  zanlının davaları görüşülünceye kadar 15 günü geçmeyecek şekilde Merkezi Cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Kavgadan 4 ay sonra tutuklandı

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Öjen Açıkada mahkemede verdiği ifadede zanlının “Vahim zarar” suçundan önceki gün tutuklandığını anlattı. Öjen Açıkada, olayın Temmuz ayında Lefkoşa’da bir cafe önünde meydana geldiğini ve Uğurcan Bük’ün arkadaşı ile tartıştıktan sonra ortadan kaybolduğunu söyledi. Kavganın ardından 1 kişinin burnunun kırıldığını ifade eden Açıkada, zanlının 2010 yılından bu yana benzer suçlardan davaları olduğunu ve henüz görüşülmediğini kaydetti. Zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ifade eden Açıkada, zanlının ileride davarlında hazır bulunmasını sağlamak için uygun bir teminata bağlanması talebinde bulundu.