Bu yıl gerçekleşecek 12. Orkide Yürüyüşü biletlerinin Deniz Plaza’nın tüm şubelerinde 30 TL’den satışa sunulduğu bildirildi.

Yürüyüşe katılmak isteyenler için ulaşım Gazimağusa’da saat 07.30’dan Belediye binası önünden; Girne’de 08.30’da The Ship Inn Hotel’den; Güzelyurt’ta 08.30’da Otobüs Terminali’nden; Lefkoşa’da saat 08.30’da Atatürk Spor Salonu’ndan hareket edecek otobüslerle sağlanacak.

Yapılan açıklamaya göre, kanser hastalığı hakkında farkındalık yaratmak ve Kanser Araştırma Vakfı tarafından yapılacak araştırmalara gelir sağlamak amacıyla düzenlenen yürüyüş için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Tüm dünyada olduğu gibi KKTC’de de önemli bir sağlık sorunu olan kanser konusuna dikkati çekmek için, 22 Şubat Pazar günü düzenlenecek yürüyüş Kozanköy-Karşıyaka arasındaki 9 kilometrelik yürüyüş parkurunda yer alacak ve saat 09.00’da başlayacak.

Yürüyüşte, “Cennet Kapısı”nda kısa bir mola verilecek ve “Önce Kadın Projesi”nde yer alan Kozanköylü kadın üreticilerin satışa sunacağı yiyecekler için mola verilecek.

Tüm katılımcılar, yürüyüş parkurunun sonunda varacakları Karşıyaka İlkokulu’nda, kanser hastalığı dolayısıyla hayatını kaybedenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından “You Will Never Walk Alone (asla yalnız yürümeyeceksiniz)” adlı şarkı eşliğinde ellerindeki balonları gökyüzüne bırakacak.

Yürüyüş, kültürel etkinlik ve eğlence aktiviteleriyle tamamlanacak.