Züleyha Karaman

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) önde gelen isimlerinden ve Gazimağusa eski Belediye Başkanı Oktay Kayalp, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde, Sibel Siber ile Derviş Eroğlu’nun Gazimağusa’da atbaşı gittiğini ancak Siber’in ipi göğüsleyeceğini söyledi.

Oktay Kayalp, Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada, tüm vaktini Sibel Siber’in seçim çalışmasına ayırdığını belirterek, “Tam gün partideyim. Mağusa’da Cumhuriyetçi Türk Partisi’nde Sibel hanımın seçim kampanyasında başarılı olması için uğraş veriyorum” dedi.

 Eski seçimlere göre son derece sakin, gürültüsüz ve gergin olmayan bir seçim sürecinin yaşandığına değinen Kayalp, adayların, günün teknolojik koşullarını kullandığını kaydetti. Kampanyada sosyal medyanın ciddi biçimde kullanıldığını ifade eden Kayalp, “Geçmişteki sokak hareketleri, mitingler, konvoylar, müzikli, araçlı konvoylar ve güç gösterilerinin yapıldığı bir seçim kampanyası yok. Ancak bu, vatandaşların seçime ilgisiz olduğu anlamına gelmiyor. Katılımın yine, geçmiş yıllarda olduğu gibi aynı yüzdeliğe çıkacağını düşünüyorum. İnsanlar farklı araçlarla seçimi takip ediyorlar” dedi.

“Sayın Eroğlu ve Sibel Hanımın Mağusa’da atbaşı gittiğini düşünüyorum” diyen Oktay Kayalp, şöyle devam etti:

“Yukarıda Sibel Hanım ile Sayın Eroğlu ve daha aşağıda da Kudret Özersay ile Sayın Akıncı yan yana görünüyor. Sonuçta da Sibel Hanımla Eroğlu’nun ikinci tura kalacağını düşünüyorum. Bu seçimde şuanda belli olan bir nokta var; bu seçim ikinci tura kalıyor, ilk turda bitme şansı yok. İkinci turda Derviş Eroğlu ile Sibel Siber yarışacak. İpi siber hanım göğüsleyecek.”

“CTP’DE HERKESİN BEKLEDİĞİ OLMAYACAK

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nde, cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra “bir hesaplaşma yaşanacağı” yönündeki yorumlara ilişkin olarak ise Oktay Kayalp, şöyle konuştu:

“CTP’de herkesin  beklediği olmayacak. CTP şuan bir bütün olarak hareket ediyor. CTP’nin bütün aktörleri şuanda Sibel Siber’in kazanması için aktif bir hareket halindedir. CTP kendi sorunlarını konuşarak aşabilecek olgunlukta bir partidir ve kimsenin CTP’de sarsıntılar ve çatışmalar beklememesi gerekiyor.  CTP’nin organları bu konuları aşabilecek düzeydedir.”

“BELEDİYEDE MÜNHALSİZ, SİYASİ İSTİHDAM YAPILDI”

Gazimağusa Belediyesi’ne münhalsiz, siyasi istihdamlar yapıldığını, bunu, Belediye Başkanının da basında açıkladığını kaydeden Kayalp,  şöyle devam etti:

 “İstihdam yoluyla siyaset yapmanın, ya da belediyecilik yapmanın acı sonuçları Lefkoşa’da var. Gereksiz istihdam yapmanın belediyelerde nelere mal olduğunu Lefkoşa’da yaşayanlar biliyor, ki bunu bütün ülke yaşadı. Tabi bu yeni başkanın kendi takdiridir. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var. Hizmete önem veren bir anlayış ile istihdama önem veren bir anlayışın farkı ortaya çıkıyor. Da daha ortaya çıkacak. Herkes kendine göre bir tarz tutturuyor.”

Kendisinin yatırıma ve hizmete öncelik verdiğini, daha az personel gideri ayırdığını anlatan Kayalp, görevini, yatırıma daha fazla kaynak ayıran bir anlayışla yürüttüğünü kaydetti.

 “Gazimağusa Belediyesi’nin yatırıma dönük kalemlerini neredeyse sıfırladığını ve tamamen istihdama dönük, daha popülist bir yaklaşım izlediğini”  dile getiren Oktay Kayalp, ilk 6 ayda 50 civarında yapılan istihdamın gereksiz olduğunu, başkanın, seçimde söz verdiği istihdamları yaptığını söyledi.

İstihdama dönük gelişmelerin Gazimağusa Belediyesi’ne zarar vereceğini ifade eden Oktay Kayalp, şunları söyledi:

“İyi organize olmuş, iyi dizayn edilmiş bir Mağusa belediyesinde aynı organizasyon devam ettiği sürece aynı personelle hizmetleri yürütmek mümkündü. Yani, belediyede mevcut personel sayısına göre geçmiş dönemde hizmetlerde bir aksama söz konusu değildi. Dolayısıyla mevcut sistemin korunması aslında başarılı bir çalışmanın devamı demekti. Ancak şuanda hem sistem bozulmuş durumda hem de istihdam yapılıyor. Ben bıraktığımda, Mağusa Belediyesi mali yapısı güçlü bir belediye idi. Kolay kolay iflas etmesi mümkün değil, eğer bu istihdamlar devam etmezse. Ama Lefkoşa gibi istihdamlar devam ederse risk artar. Dolayısıyla istihdama dönük bir gelişme mutlaka Mağusa belediyesini de riske sokar, ümit ederim böyle olmaz. Çünkü, Lefkoşa’da belediye çalışanları da halk da zarar gördü, burada da aynı şey olur.”