Polis ekipleri Lefkoşa’da Özgülen Kebap Salonu İşletmecisi Sabri Yıldırım’ın aracında ve üzerinde yaptığı aramada 7.65 çapında tabanca, patlayıcı madde, bıçak ve sopa ele geçirdi

Devrim DEMİR

Almış olduğu ihbarı değerlendiren Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi’nde görevli polis ekipleri, önceki gece Şehit Mustafa Ertan Sokak Kahraman Apartmanı 1’in önünde önceki gece Sabri Yıldırım’ın kullanımındaki araca operasyon düzenledi. 

Polis, araçta çanta içerisinde, 22 cm uzunluğunda 1 adet sivri uçlu açılıp kapanan çakı, aracın bagajında 82 cm ve 65 cm uzunluğunda 2 adet sopa ve Sabri Yıldırım’ın üzerinde yapılan aramada ise pantolon içine gizlenmiş 7.65 mm çapında tabanca ve 5 adet canlı mermi ele geçirdi.
Suçüstü tutuklanan Sabri Yıldırım suçlamaları kabul etmezken, tutukluluk talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Yargıç Gökhan Asafoğulları, polisin başlatmış olduğu soruşturmanın devam ettiğine dikkati çekerek zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Tabanca balistik incelemede 

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Fahri Gümüşsoy mahkemede verdiği ifadede, “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu ve taşıma”, “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu ve taşıma”, “Kanunsuz bıçak taşıma” ve “Tecavüzkâr alet taşıma” suçlarından gözaltına alındığını anlattı. Polis memuru Fahri Gümüşsoy, ele geçirilen 619680 seri numaralı Çekoslovak yapımı VİZÖR marka 7.65 mm çapında tabanca ve şarjör içerisinde 5 adet canlı merminin incelenmek üzere balistiğe gönderildiğini söyledi.
Gümüşsoy, mahkeme emri ile zanlının evinde ve iş yerinde yapılan aramada herhangi kanunsuz bir şeye rastlamadıklarını kaydetti.

Kamera kayıtları inceleniyor

Sabri Yıldırım’ın belinde bulunan tabancanın her hangi bir olayda kullanılıp kullanılmadığının balistikten gelecek olan raporun ardından belli olacağını ifade eden Fahri Gümüşsoy, soruşturmanın devam ettiğini kaydetti.
Polis memuru incelenmesi gereken kamera kayıtlarının ve alınması gereken ifadelerin olduğunu belirterek olayın ciddiyetine dikkati çekti. Gümüşsoy soruşturmanın salimen devam edebilmesi için Sabri Yıldırım’ın 3 gün poliste tutuklu kalması talebinde bulundu.