Belediyeden yapılan açıklamaya göre, çalışmalar kapsamında Ozanköy Oyun Parkı, basketbol sahası ve Atatürk Büstü elden geçiriliyor.

Park ve Bahçeler Bölümü Amiri Mehmet Atak konuyla ilgili açıklamasında, Ozanköy’deki parkın yıpranan jimnastik aletleri, çocuk oyun grubu, banklar ve aydınlatma ekipmanlarının elden geçirilip, kullanılmayacak durumda olanların yenileneceğini belirtti.

Parkın yanındaki basketbol sahasının etrafındaki tellerin de  yenileneceğini ve  duvarın  boyanacağını kaydeden Atak, parkın girişinde bulunan Atatürk Büstü ile bayrak direklerinin de boyanacağını belirtti.

GÜNGÖRDÜ

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de yapılan düzenlemeler sonucunda  belediyeye bırakılan yeşil alanların, sağlıklı bireylerin yetişmesi için park ve bahçelere dönüştürüldüğünü söyledi.

Nidai Güngördü, kentte yaklaşık 20 park bulunduğunu anlatarak, içerisinde bakımlı olanların sayısının çok az olduğunu vurguladı.

Güngördü, parkların idamesi için bir ekip oluşturduklarını ve kent genelinde bulunan tüm parkların elden geçirileceğini de ifade etti.

Girne’de ilk kez engelli çocukların kullanımına uygun bir park yapılacağını da kaydeden Güngördü, yaş grubuna göre oyun alanlarının düzenleneceğini ve parklara sağlıklı aletler yerleştirileceğini kaydetti.