KIB-TEK,  yeni fatura uygulaması için tüketici dostu yeni kanallar oluşturdu. Elektrik faturasını elektronik ortamda almayı tercih edenler, indirimden yararlanacak

KIB-TEK, güncel teknolojik gelişmelerden yararlanarak yaptığı tasarrufu, abonelerinin faturalarına indirim olarak yansıtacak.

KIB-TEK, faturalarını e-mail veya SMS yoluyla almayı tercih eden tüketicilere indirim yapıyor. Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu yetkilileri, faturalarını elektronik ortamda almayı tercih eden tüketicilerin maktu ücretinde indirim yapılması için gerekli düzenlemenin tamamlandığını, kararın Bakanlar Kurulu'nda onaylanmasını beklediklerini açıkladı.

160 bin abonenin 90 bin 362'sinin kısa sürede elektronik fatura uygulamasından yararlanmaya başladığını açıklayan KIB-TEK yetkilileri, "Bugün itibarı ile fatura bilgilerini abonelerimizin 23 bin 772'sine SMS, 66 bin 600'ine de e-posta ile gönderiyoruz. Hedefimiz 90 bin'i aşan akıllı fatura tercih eden abone sayımızı çok kısa sürede daha da yaygınlaştırmaktır" dedi.

untitled.png

TÜKETİCİ DOSTU UYGULAMALAR

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) elektronik fatura uygulaması için tüketici dostu yeni kanallar oluşturdu. Elektrik faturalarını,  kısa mesaj (sms) ve e-maille göndermeye başlayan KIB-TEK, tüketici iletişim bilgilerini güncellemek için akıllı uygulamaları da başlattı.

Tüketicilerin iletişim bilgilerini sadece mesaj atarak güncellemekte SMS mesajlarının 160 karakter sınırlaması nedeniyle güçlük çekmesi üzerine, kurumun bölge müdürlüklerinden yazılı başvuru yanında, ilave 4 yeni güncelleme kanalı daha oluşturuldu.

Elektronik fatura uygulamasından yararlanmak isteyen aboneler, www.kibtek.com, www.kibtek.pluraldata.com internet sayfalarından  iletişim bilgilerini güncelleyebiliyorlar. GooglePlay ve AppStore'dan KIBTEK uygulaması ile de aynı işlemler kolayca yapılabiliyor. KIB-TEK Bölge Amirlikleri'nden de mesai saatleri içinde güncel fatura bilgilerini telefonla öğrenmek mümkün.

apk-001.png

AKILLI UYGULAMALAR DEVREDE

Basılı fatura kullanım ve dağıtım giderlerini, güncel teknolojiden yararlanarak azaltarak hem mali, hem de personel tasarrufunu hedefleyen KIB-TEK, BağlantıBağlantıGooglePlay ve AppStore'dan ücretsiz indirilebilen aplikasyonları da hizmete sundu. Tüketicileri akıllı uygulamaları kullanarak, iletişim bilgilerini güncelleyerek elektronik fatura uygulamasından yararlanabilecek.

KIB-TEK yetkilileri, gezici personele gerek kalmaksızın kurumun data merkezinde, uzaktan okunabilen akıllı sayaçların, eski sayaçlarla ücretsiz değişiminin %80 oranında tamamlandığını açıkladı.

KIB-TEK yetkilileri şöyle dedi:

"Elektronik fatura uygulaması ile 160 bin sayacı okumak için mesai harcayan personelimizi akıllı sayaç montaj programına yönlendirdik. Akıllı sayaç değişim programı Kasım sonunda tamamlanmış olacak".