Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK)’ten bugün yapılan bir açıklama ile Sosyal Hizmetler Dairesi’nden “Yoksulluk Maaşı” alan kişilere uygulanan indirimli elektrik tarifesinin 2016 yılında da devam edebilmesi için Kuruma başvuru yapılması istendi. Yapılan açıklamada, bu kapsamda olup adına elektrik sayacı kayıtlı olan tüketicilerin, Sosyal Hizmetler Dairesi’nden alacakları güncel onaylı belge, kimlik aslı ve fotokopileri ile birlikte şahsen kendileri veya bir yakınları aracılığı ile en geç 20 Ocak 2016 tarihine kadar en yakın Kurum Bölge Amirliği’ne başvuru yapmaları istendi.

Belirtilen tarihe kadar başvuru yapmayan tüketicilere 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren indirimli tarife uygulamasının sürdürülemeyeceği  ifade edilen açıklamada; “ Bilindiği üzere Sosyal Hizmetler Dairesi’nden “Yoksulluk Maaşı” alan kişilere, bu durumlarını belgelemeleri koşulu ile konutlarında tükettikleri elektrik için Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) tarafından indirimli tarife uygulanmaktadır. Adına kayıtlı elektrik sayacı olan ve Sosyal Hizmetler Dairesi’nden “Yoksulluk Maaşı” aldığını belgeleyen tüketicilerimize, ilk 250 kW saate kadar olan elektrik tüketimleri için 0,44 Kuruş/kW saat yerine 0,25 Kuruş/kW saat tarife ücreti uygulanıyor.” Dendi.

Hükümetin yasal düzenleme yapması halinde kapsamı genişletilebilir

Öte yandan Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) yetkilileri, Bakanlar Kurulu’nun karar alması halinde, KIB-TEK’in, indirimli tarife uygulamasını özürlü tüketicileri de kapsayacak şekilde genişletmeye hazır olduğunu belirtti. KIB-TEK yetkilileri; “Bakanlar Kurulu’nun çıkardığı Elektrik İnkişaf Nizamnamesi’ ne dayanılarak “Yoksulluk Maaşı” alan tüketicilere yönelik gerçekleştirilen indirimli elektrik tarife uygulamasını, yine Bakanlar Kurulu’nun ilgili Nizamname’ de değişiklik yapması halinde, kapsamını genişleterek özürlü yurttaşlarımıza da ayni kolaylığı sağlamaya hazırız” dediler.