Bu sırada Kılıçdaroğlu'nun korumalarıyla, polisler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Olayın sakinleşmesinin ardından şehit cenazeleri cenaze araçlarıyla uğurlanırken, bu sırada Kılıçdaroğlu'na yönelik tekrar protesto sesleri yükseldi. Protestocular yanlarında getirdikleri anlaşılan yumurtaları Kılıçdaroğlu'nun başının sol tarafından geçti. Kılıçdaroğlu'nun yakın korumaları, CHP Lideri'ni korumak için elleriyle üzerine kapattı. Korumaların üzerlerinin yumurtaya bulandığı görüldü. 

Öte yandan, atılan yumurtalan bazılarının Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın sol omzu ve ceketinin çeşitli yerlerine isabet ettiği de görüldü.

Kılıçdaroğlu ise korumalarının eşliğinde makam aracına geçerken, basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Buraya onları kimlerin taşıdığını gayet iyi biliyorum. Hesabı sorulacak. Kimse bizi şehit cenazelerine gitmekten alıkoyamaz. Ankara Büyükşehir'den militanları toplayıp buraya taşımak, her şeyden önce şehide ve şehit ailelerine saygısızlıktır" dedi. Polis, protestoları başlattığı iddia edilen kişiyi olaydan sonra gözaltına alındı. Çevik kuvvetin etrafında kalkan oluşturduğu ve adı açıklanmayan kişi sorgulanmak üzere Ankara Emniyet götürüldü.