Kırgızistan’ın başkenti Biskek’de düzenlenen Bölgelerarası Standardizasyon Birliği 25.Olağan Genel Kurul ve Yenilenebilir Enerji ve TS EN ISO-50001 Enerji Yönetimi Sistemi Temalı Uluslararası Çalıştay’da KKTC de temsil edildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te düzenlenen Bölgelerarası Standardizasyon Birliği (BASB) 25.Olağan Genel Kurul ve Yenilenebilir Enerji ve TS EN ISO-50001 Enerji Yönetimi Sistemi Temalı Uluslararası Çalıştay’a, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı personeli Ekonomi Uzmanı Mehmet Uluç ve Enerji Uzmanı Attila Alışkan katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Kırgızistan Cumhuriyeti Ekonomi Bakan Yardımcısı Eldar Abakirov ve BASB Başkanlığını yürüten TSE Başkanı Sebahahittin Korkmaz yaptı.

 Konuşmalarda,BASB Bünyesinde gerçekleştirilen bölgesel İşbirliği, Kırgızistan Cumhuriyeti’ndeki Standardizasyon ve Metroloji alanlarında bilgi ve tecrübelerinin artması ve ayrıca Enerji kaynaklarının etkin kullanılabilmesi için düzenlenecek olan çalıştayda tüm üye ve gözlemeci üye sıfatı ile katılan diğer katılımcılara fayda sağlayacağı vurgulandı.

BASB Başkanlığını yürüten TSE Başkanı Korkmaz da konuşmasında, Standardizasyon ve Uygunluk değerlendirmesi faaliyetlerinin öneminden, bu alanlarda dünyada yaşanan son gelişmelerden, Uluslararası ve Bölgesel kuruluşların rollerinden ve TSE’nin uluslararası uygunluk değerlendirme alanında gerçekleştirdiği son dönem faaliyetlerinden bahsetti.

BASB’ın düzenlemiş olduğu toplantıya Türkiye, Belarus, Gürcistan, Kırgızistan, Moldova, Moğolistan, Özbekistan, Tacikistan ve KKTC’den temsilciler katıldı. Toplantıda ayrıca Yenilenebilir Enerji Kaynakları, TS EN ISO-50001 Enerji Yönetim Sistemi, Orta Asya’nın Dünya Enerji Pazarındaki Yeri ve Yenilenebilir Enerji, ICAS Faaliyetleri ve Varlık Yönetimi ile ilgili sunumlar da yapıldı.