Girne Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Birleşmiş Milletler UNESCO’ya bağlı Uluslararası Festivaller ve Geleneksel Sanatlar Festivalleri Organizasyonu Konseyi (CIOFF) tarafından 4 yılda bir düzenlenen Dünya Halk Dansları Olimpiyatı’nda (World Folkloriada) KKTC’yi temsil ediyor.

Girne Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Meksika’nın Zacatecas şehrinde 30 Temmuz-14 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen olimpiyatta, farklı kıtalardan 55 ülkeden halk dansları toplulukları yer alıyor.

Girne Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, olimpiyatın açılış ve kortej yürüyüşüne KKTC bayrağıyla katıldı. Dünyadaki farklı kültürleri tanıtmak ve kültürler arası alışverişi sağlamak amacıyla yapılan etkinlikte KKTC ve Girne’yi tanıtan broşürler de dağıtılıyor.

GÜNGÖRDÜ: “GİRNE VE KKTC TANITILIYOR”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Girne Belediyesi meclis kararıyla Meksikaya gidilen olimpiyatta, Kıbrıs Türk gençlerinin dünyanın 54 farklı ülkesinden gelen 16 yaş ve üzerindeki gençlere ülkeyi ve kültürü tanıtma fırsatı yakalayacağını söyledi.

Güngördü, gençlerin ülkeyi en iyi şekilde temsil edeceğini belirterek, dünya gençleriyle kaynaşarak yeni dostlukların gelişmesine katkı konulacağını aktardı.

Gençlerin beraberinde götürdükleri heybeleri temsilcilere ve festivaldeki görevlilere dağıtacaklarını ifade eden Güngördü, heybelerin içinde Turizm Bakanlığı ve Girne Belediyesi tarafından hazırlanan KKTC ile Girne’yi tanıtan broşürler ve Kıbrıs’a özgü el seramikleri ile el sanatları bulunduğunu kaydetti.

untitled-12.jpg

KADİRAĞA: “RUM YÖNETİMİ ENGELLEMEK İSTEDİ”

CIOFF Kuzey Kıbrıs Başkanı Özlem Kadirağa ise Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin yaptığı engelleme girişimlerine rağmen Girne Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun etkinliğe KKTC bayrağıyla katıldığını söyledi.

Özlem Kadirağa, ülkemizi temsil eden dansçıları tebrik edip başarılar dileyerek, etkinliğe katılmalarını sağlayan belediye başkanı ve meclis üyelerine teşekkür etti.