YDH Genişletilmiş İstişare Toplantısı yapıldı.

Toplantıda, parti kurulması için 1 Ağustos 2016 tarihine kadar zemin yoklanması, taban oluşturulması ve diğer sivil toplum örgütleri ile her türlü işbirliği yapılması yönünde karar alındı

YDH Basın Bürosu açıklamasına göre, Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği lokalinde yer alan toplantıda, yeni seçim yasası değerlendirilirken, hareketin yönetim kadrolarında da yenilenmeler yapıldı.

Buna göre; Başkanlık Divanına eski YDP Genel Başkanı Orhan Üçok, emekli Albay Emin Çatalkaya ve işadamı Alican Demirdöven atandı. Demirdöven aynı zamanda YDH’nın dış ilişkilerini yürütecek.

YDH Genel Koordinatörlüğü’ne ise Turan Büyükyılmaz seçildi. Büyükyılmaz, ilçeler bazında faaliyette bulunabilmesi için 5 kişilik koordinatör yardımcısı atama hakkına sahip olacak.

Ayrıca toplantıda, parti kurulması için 1 Ağustos 2016 tarihine kadar zemin yoklanması, taban oluşturulması ve diğer sivil toplum örgütleri ile her türlü işbirliği yapılması yönünde karar alındı. Bu amaçla oluşturulacak komite, Halkın Adalet Konseyi (HAK) başta olmak üzere diğer sivil toplum örgütleri ile temasa geçecek ve birlikte hareket edilecek. Bunun için ortak komiteler kurulup taban çalışması yapılacak.