Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ınbugün KKTC’ye yaptığı ziyarette, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu ile randevusunu iptal etmesi tepkilere neden oldu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Yıldırım’ın bu tavrı üzerine görüşmesini iptal ederken, Yıldırım’la bu gelişme öncesinde görüşen 2. Cumhurbaşkanı ve CTP-BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat ise Yıldırım’ın tavrını kınadı.

CTP-BG’den yapılan konuyla ilgili açıklamada, “Kıbrıslı Türklerin kurumlarının Türkiye’den gelen yetkililerce dikkate alınmaması, önemsenmemesi ve bu kurumlarla ilişkilere yeterli özenin gösterilmemesinin Talat’ın kabul edebileceği bir durum olmadığı” vurgulandı.

Açıklamada, Talat’ın, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın verilen sözlere uymayarak Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nu ziyaret etmemesinin yarattığı olumsuz ortamdan derin üzüntü ve rahatsızlık duyduğu belirtildi.

2. Cumhurbaşkanı ve CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’ın dün gece yapılan görüşmelerde Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) ziyaret edilmesi halinde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile görüşebileceğini belirttiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

“Bunun üzerine yapılan görüşmeler sonucunda Yıldırım’ın KTFF’yi ziyaret edeceği tarafımıza bildirilmişti. Bu sözün KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu tarafından teyit edilmesinin ardından Aziz Yıldırım’a verilen randevu gereği bugün saat 13.10’da 2. Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nde kendisi ve beraberindeki heyet ile görüşülmüştür.”

“CİDDİYETLE BAĞDAŞMAZ… GÜVENİ ZEDELER”

Daha sonra Aziz Yıldırım’ın KTFF ile randevusunu iptal ederek görüşmeye katılmadığının öğrenildiği ifade edilen CTP-BG açıklamasında, Talat’ın bilgisi dışında gerçekleşen bu durumun, ciddiyetle bağdaşmamakla birlikte karşılıklı güvenin zedelenmesine de neden olduğu vurgulandı.
Açıklamada, “Kıbrıslı Türklerin kurumlarının Türkiye’den gelen yetkililerce dikkate alınmaması, önemsenmemesi, bu kurumlarla ilişkilere yeterli özenin gösterilmemesi Talat’ın kabul edebileceği bir durum değildir. Bu nedenle verilen sözlere uymayarak yaratılan bu olumsuz ortamın kendisini derinden üzdüğünü belirtir, yaşanan bu durumdan duyduğu rahatsızlığı kamuoyu ile paylaşırız” denildi.