Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, engellilerin dışlanmadan, soyutlanmadan, ötekileştirilmeden hayatın her alanına katılmasını sağlamanın toplum olarak herkesin ortak görevi olması gerektiğini vurguladı.

Engelliler Haftası nedeniyle mesaj yayımlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, 2016 yılının hayatın her alanındaki engellerin kaldırılacağı bir yıl olması dileğinde bulundu.

Bakan Saner, Engelliler Haftası’nın, engelli vatandaşların sorunlarının gündeme getirilmesi, her birey gibi kendi hayatlarını bağımsız ve iyi şartlarda yaşama hakkı elde edebilmeleri, yalnız olmadıkları gibi hususlarda toplum, devlet ve hükümet yetkilileri nezdinde seslerini duyurmaları ve farkındalık yaratılması açısından oldukça önemli olduğunu kaydetti.

Saner, toplum içerisinde önemli bir yere sahip olan engelli vatandaşların çalışma hayatı, eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmalarının devletin en önemli hedeflerinden olduğunu belirterek, devletin bu kapsamda sosyal devlet olmanın da gereği olarak eğitim, sağlık, istihdam haklarına ait hizmetleri engelli vatandaşlara sunduğunu kaydetti.

Bakanlığının Sosyal Hizmetler Dairesi aracılığıyla engelliler için yaptıkları çalışmalardan bahseden Saner, Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde, Girne, Gazimağusa ve Güneşköy’de hizmet veren 18 Yaşüstü Rehabilitasyon Merkezleri’nde 90 özel gereksinimli gencin temel yaşam becerilerini geliştirmekte, sosyal hayata uyumlarını daha da güçlendirmekte olduklarını belirtti.

KAYITLI ENGELLİ SAYISI 5 BİN 188

Saner, Çalışma Dairesi’ne bağlı Özel İstihdam Şubesi’ne kayıtlı engelli sayısının 5 bin 188 olduğunu, 4 bin 190 engelli vatandaşın daireden nakdi yardım almakta olduğunu ifade etti.

ENGELSİZ YAŞAM EVİ TEMMUZ 2017’DE

Saner, özel gereksinimli çocukları bulunan ailelerin yıllardan beri dile getirdiği eksiklik olan Engelsiz Yaşam Evi Projesi’nin inşaatının sürdüğünü ve Temmuz 2017’de tamamlanmasının hedeflendiğini de bildirdi.