Gürsel KARAGÖZLÜ

Bağlıköy’de bulunan Kemal Zaim ‘e ait kereste fabrikasında dün öğle saatlerinde başlayan yangın fabrikayı kül etti. Fabrikadan sıçrayan alevler fabrikanın hemen yanı başındaki Kutsal Tokatkıoğlu’na ait eve de ulaştı. İki katlı olan evin üst katı da yangından büyük zarar gördü. Birden fazla itfaiye aracının müdahale ettiği yangın güçlükle kontrol altına alınabildi. Yangının saat 15.45 sıralarında başladığı öğrenilirken çıkış nedeni henüz bilinmiyor.
Yangının çıkış nedeninin tespiti için polis soruşturması sürerken, yangın soğutma çalışmaları da gece boyunca devam etti.

Akşam saatlerinde kontrol altına alındı

Henüz tespit edilemeyen bir sebeple çıkan yangına Gemikonağı ile Güzelyurt İtfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman Dairesi’nin İtfaiye ekipleri de müdahale etti. Uzun süren uğraşlar sonucunda yangın akşam saatlerinde kontrol altına alınabildi.

Maddi zarar büyük

Yangında, Kemal Zaim’e ait atölyedeki tüm mobilya malzemeleri ve araç gereçleri tamamen yandı. Kutsal Tokatlıoğluna ait olan ve öğrencilerin kirasında olan iki katlı evin tavan kısmı tamamen yandı. Evin üst katı, tavanı ve içerisindeki eşyalar yangından büyük zarar gördü.

Bölgede büyük endişeye neden olan yangın, herhangi bir can kaybı veya yaralı olmadan kontrol altına alındı.

Geniş güvenlik önlemleri alındı

Yangın anında Güzelyurt Polis Müdürlüğü ekipleri alarma geçerek bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı ve bölgedeki yollar bir süreliğine trafiğe kapatıldı. Geçişler daha sonra kontrollü bir şekilde yapıldı.

Yanlış parklar müdahaleyi geciktirdi

Dumanları gören vatandaşlar hemen olay yerine koştu. Ancak vatandaşların kullandıkları araçları park ederken özenli davranmaması zaman zaman yangına müdahale etmeye çalışan itfaiye ekiplerinin olay yerine girişini engelledi.

Elektrik Kurumu da yardıma koştu

Güzelyurt Elektrik Kurumu ekipleri de yangın haberini alır almaz yangın bölgesine gelerek itfaiye ekiplerinin daha sağlıklı çalışma yapabilmeleri için bölgedeki elektrik direklerinden ev ve iş yerlerine giden elektrik akımını kesti.

dsc3455fd5fs45-(1).jpg


Zaim Mobliya sahibi Kemal Zaim iş yerindeki yangın söndürme çalışmalarını izlerken.