Devamlı olarak ısı üreten cihazların yangın potansiyeli taşıdığını ifade eden Köksal alınması gereken önlemleri anlattı. Yangın helikopterine duyulan ihtiyacı da hatırlatan Köksal, ‘devlet bir değil, birkaç tane yangın helikopteri alabilecek kadar zengindir’ dedi. 

“İNSANLARIN ZOR ZAMANINDA YANINDA OLDUĞUNUZ MESLEKTİR” 

İtfaiyecilik mesleğini aktaran Köksal, itfaiyecilerin büyük bir disiplinle yoğrulduğunu ve insanların zor zamanlarında yanlarında oldukları şu sözlerle ifade etti; “ İnsanların her şeyden önce zor anında yanına koştuğunuz bir meslektir. İtfaiyeci Tamamen disiplinle yoğrulur. Sabahleyin görev başı yapar, ertesi gün sabaha kadar her an tetiktedir. Ne zaman yangın zillerinin çalacağını bilemez bunun yanında kullanacağı alet, araç ve gereçleri çok iyi bilmesi gerekir. “ 

“AVRUPALI FARKINDA” 

“Her mevsimin bir yangın riski vardır. Kışın ev ve iş yerleri yangını daha çok görülür. Devamlı olarak ısı üreten herhangi ir cihaz kesinlikle yangın potansiyeli taşır” diyen Köksal, Türklerin yangın konusunda önlem ve eğitim almadıklarını belirtti. Köksal, sözlerini şöyle sürdürdü; “Biz Türkler genelde bana bir şey olmaz deriz. KKTC’de yaşayan yabancıların çok büyük bir kısmı evlerine yangın söndürme cihazı alıyorlar. Bilhassa yangın battaniyesi mutfaklar için çok önemli bir söndürücü gereçtir. Yangın battaniyesi ısıya karşı çok önemlidir. Avrupalı onun ne kadar yararlı olduğunun farkındadır.” 

“DEVLET BİR DEĞİL, BİRKAÇ TANE YANGIN HELİKOPTERİ ALABİLECEK KADAR ZENGİNDİR” 

Yangın söndürme cihazlarının market ya da akaryakıt istasyonlarından alınmasını tehlikeli bulduğunu belirten Köksal yangın helikopterine duyulan ihtiyacı ise şu sözlerle ifade etti; “Emekli bir itfaiyeci olarak ekmek su gibi yangın helikopterine ihtiyacımız olduğunu söyleyebilirim. Onun için ne yapıp edip, bizi yönetenlerin yangın helikopterine önem vermesi gerekir. Bir yangın helikopterine sahip olmamız çok büyük bir güçtür. Bana göre devlet bir değil, birkaç tane yangın helikopteri alabilecek kadar zengindir. Yıllarca her büyük orman yangınından sonra o günün iktidarı araç ve gereç yönünden destek olacağız, güçlendireceğiz gibi cümleler kullanır. Eğer itfaiye hizmetlerinin ayakta durmasını istersek her yıl itfaiye servislerine en azından 4 tane yeni araç alınması gerekir. Aksi taktirde eldeki araçlar kullanım milatlarını doldurmuş olacaktır bir anda çok kötü duruma düşeceğiz.”