Haluk DOĞANDOR

Gönyeli Yenikent Öncü Sokak, taşan lağım sebebiyle mikrop ve pis koku saçıyor

Logar kapağından taşan atık sular bölgeyi sağlık bakımından tehdit etmeye başladı. Gönyeli Yenikent Öncü Sokak ortasında bulunan logar kapağından zaman, zaman taşama yapan lağım suları, yol üzeri ve kenarında bulunan boş arsada toplandı. Biriken pis atık suların çevreye yaydığı koku mahalle halkını rahatsız etti.

Bölge sakinlerinden Taner Çuvalcıoğlu ismindeki vatandaş, bu sorunun uzun zamandır yaşandığını, ancak soruna çözüm bulunamadığını ifade etti. Logar kapağından fışkıran suların bölgeyi kapladığını söyleyen Çuvalcıoğlu, bu sorun giderilmezse havaların ısınmasıyla birlikte buradan geçmenin dahi olanaksız olduğunu savundu. Konu hakkında bilgi aldığımız Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, şunları söyledi:

“Sorun kökten çözülmeli”

“Bu sorun yeni değil, bizim amacımız sorunu kökten çözmek. Bu konu hakkında eski başkan Cemal Bulutoğluları ile de görüşmüştük. O zaman da ben söylemiştim, Batı Lefkoşa’yı kapsayan pompa istasyonunu güçlendirmemiz lazım demiştim. O zamanlarda da LTB de maddi sorunlar yaşandığı için bu konunun üzerine düşülemedi. Bu istasyonu ortak veya bize verin biz işletelim dedik. Çünkü bu atık suların bir şekilde Haspolat’a pompalanması gerekir. Atık sular bir yerde birikip kesişince geri tepme yapıyor ve bu defa da bu bölgede nereyi zayıf bulursa oradan dışarıya çıkıyor.

Brüksel projesi çare olabilir

Bu sorunları kökünden çözmek için biz Brüksel’e bir proje gönderdik. Yaklaşık 4,5 milyonluk bir kaynak olacak bu Gönyeli-Haspolat projesi. Projenin ihale süreci şu anda devam ediyor, tamamlandığında uygulamaya başlanacak.”