Sağlık ile ilgili şikayetler bitmek bilmiyor. Özellikle Gazimağusa Devlet Hastanesi'nde sağlığa yakışmayan akılalmaz olaylar vatandaşı çileden çıkartırken, vatandaşın şikâyetlerine konu olan olaylar ile ilgilenilmemesi tepkilerin büyümesine neden oluyor.

Lefkoşa’da yaşanan randevu sisteminin getirdiği zorlukların yanı sıra Acil Servis'te yaşanan bazı olaylar ile bazı doktorların hastalara davranışı vatandaşın sağlığa yönelik güveninde erozyona neden oluyor.

Gazimağusa Hastanesi'nde yaşanan bir çok olayın düzeltilmemesi ve vatandaşa yaşatılan zorlukların devam etmesi, vatandaşın 'Sağlık bitti' demesine neden oluyor.

HALI SAHADA DÜŞTÜ AMA...

Mağusa’da ikamet eden Nurcan Çelebi'nin başına gelen olayla ile yaptığı açıklamada, "Oğlum halı sahada oynarken düştü. Halı sahada düştükten sonra kolunda bir acı duydu. Oğlumu hemen Mehmetçik Sağlık Merkezi'ne götürdüm. Sağlık Merkezi yetkililerinin kırık şüphesinden sonra yönlendirmesi ile Gazimağusa Devlet Hastanesi'ne gittim" dedi.

BUGÜN GİT, YARIN GEL

Nurhan Çelebi açıklamasına devamla, "Mehmetçik Sağlık Merkezi'nde oğlumun kolunda kırık olduğu şüphesiyle bizi Gazimağusa Devlet Hastanesi'nin acil servisine gönderdiler. Sağlık merkezinin yönlendirmesi ile gittiğimiz Mağusa Devlet Hastanesi'nde bize, 'Şimdi gidin, yarın filme gelirsiniz' denildi.  

Duydukları cevap karşısında şok giren Çelebi ailesi, "Benim oğlum sabaha kadar bu acıyı çekmek zorunda mı?  Her ay maaşlarımızdan kesilen vergilerle bu hastaneler ayakta duruyor. İnsan sağlığı bu kadar ucuz mu? Sağlık ne zaman düzelecek?" ifadesinde bulundu. (Kıbrıs Sözcü)