Murat Aslan

Ülkemizin yeşil ada olarak bilindiği günlerin aksine her geçen gün yeşilliğini kaybetmesine en çok sebep olan her tarafa çöplük alanlarının oluşturulması çevreci vatandaşların tepkisini topluyor.

Doğasever çevreci vatandaşlarımız geçtiğimiz günlerde doğada bir gezinti yaparak hem doğal güzelliklerle rahatlamak hem de spor yapmak için Lefkoşa Büyük Sanayi Bölgesi'nin arkasındaki bölgeye gittiklerini ancak karşılaştıkları manzara karşısında buraya gittiklerine pişman olduklarını dile getirdiler.

Fotoğraflarda görülen çöplük içindeki alanın Merkezi Cezaevi arkası ile Leftoşa Türk Belediyesi'nce yapılan ancak kullanılmayan mezbaha arasındaki koruluk alan olduğunu ifade eden vatandaşlarımız, buraya bırakılan çöp ve molozlar nedeniyle bölgede yeni bir çöplük alan oluştuğunu kaydettiler. Geçmişte Dikmen Çöplüğü nedeniyle yaşanan sorunların, önlem alınmaması durumunda ilerleyen günlerde bu bölgede de yaşanabileceğini ifade eden vatandaşlarımız, evsel atiklardan, sanayi malzemelerine, toptancıların molozlarından, lastikçilerin eski lastiklerine kadar her çeşit şeyin buralarda olduğuna dikkat çektiler.

3-245.jpg

Bu ormanlık alanların kimin denetimi altinda olduğunu sorgulayan vatandaşlarımız "Çevre Dairesi veya Orman Dairesi'nden hiç kimse buraları denetlemiyor mu? Bu ülkede masa başında iş olmayacağını artik görmemiz lazım" diyerek sitem ettiler.

1-396.jpg

2-362.jpg