Ceren ERCİH 

 Eylem esnasında açılan pankartı da eleştiren Kotak, ‘bence hoş bir pankart değildi, nerede yaşadığımızı bilmemiz lazım’ dedi. Seçim anketlerini değerlendiren Kotak, anketin içeriğinin önemli olduğunu, güdümlü sonuçlar doğurabileceğini söyledi. 

“TARIM BAKANLIĞI BÜNYESİNDE ÇÖZÜLMELİYDİ” 

Hayvan üreticilerinin yaptığı eylemi değerlendiren Kotak, sorunun çözümünün Başbakanlık ya da başka bir bakan bünyesinde çözülmemesi gerektiğini şu sözlerle belirtti; “Konu eğer süt üreticileri, hayvancılar ise bu tarım bakanlığı bünyesinde çözülmesi gerekirdi. Yaşadığımız ülkelerin gerçeklerini vatandaş olarak kabul etmeliyiz bunu mazeret olarak değil, bunların bilincinde hareket etmemiz gerekir. Nereden kesip buraya verilmesi gerekiyor? Çözüm için öncelikle bir yol planı ortaya çıkması lazım.” 

“BU NOKTAYA GELMEMEMİZ LAZIM” 

Yeni yılın ilk günlerinden eylemlerin başlamasını olumsuz bulan Kotak, şunları aktardı; “Yeni bir yıla girdik ve yılın ilk günlerine böyle gösterilerle başlamak hiç de hoş değil. Eylem yapmadan hükümetin yetkililerinden bir görüşme talebi olamaz mı? Eylemin sonunda ulaşılan nokta eylem olmadan da ulaşılabilir miydi? Bunu bir birey olarak sorguluyorum. Bu noktaya gelmememiz lazım.” 

“EYLEM İÇERİĞİNİ AŞAN BOYUTLAR GÖRÜLDÜ” 

Eylemin amacından saptığını ve devlet malına zarar vermeye kadar gittiğini ifade eden Kotak; “Eylem, eylemin içeriğini aşan boyutlara geliyor, bu da çok düşündürücü. Cumhuriyet Meclisi’nin kapılarının zarar görmesi gibi bu tip adımlara hiç gerek yok. Bu toplantı, o duvarlar, çitler yıkılmadan da meydana gelemez miydi?” dedi. 

“NEREDE YAŞADIĞIMIZI BİLMELİYİZ” 

Eylem esnasında ‘Recep Tayyip Erdoğan bizi kurtar’ şeklindeki bir pankart açılımının yanlış olduğunu savunan Kotak, “bence çok yanlış bir pankart, nerede yaşadığımızı, ne durumda olduğumuzu bilmemiz lazım” dedi. Kotak, sözlerini şöyle sürdürdü; “Türkiye Cumhuriyeti ana vatanımız bile olsa, buradaki sorunun çözümü için Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanına çağrı yapmak ne kadar doğrudur?” “Bir ülkede kendi üreticisinin ön plana çıkarılması bunun devlet politikası olması da şarttır. Önce kendi üreticimizi teşviklendirmek gerekir.” 

“KENDİLERİNİ SOYUTLAMAK İSTEDİLER” 

Eylem esnasında sendikaların sessizliğini korumasına da değinen Kotak, “ O sessizliği de ilginç demek ki yapılan eyleme bir şekilde destek vermediler ya da bu eylemden kendilerini soyutlamak istediler ki herhangi bir söylem de onlardan gelmedi” dedi. 

“İNŞALLAH BU SORUNU DA TARİHE GÖMERİZ” 

‘Özelleştirme Yasası’ hakkında görüşlerini belirten Kotak, ‘inşallah bir sorunu daha çözer ve tarihe gömeriz’ dedi. Kotak, Özelleştirme Yasası ile ilgili şunları kaydetti; “KTHY’da görev yapmış ve tasfiyesinden sonra CAS bünyesinde görev yapmış haklarını arayan arkadaşlar için yapılan bir düzenlemeydi. Bu yasa onların artık devlet bünyesinde istihdam edilebilmenin önlerini açacak.” 

“BAZI ÇEVRELERİN GÖRMEK İSTEDİKLERİ YAYINLANDI” 

Seçim anketlerine de değinen Kotak, anketlerin güdümlü olduğunu, bazı çevrelerin görmek istediği sonuçlara göre anket yapıldığını şu sözlerle iddia etti; “Anketler gerekli bir unsur ama anketlerin nasıl ne zaman yapıldığı ve ne tip soruların sorulduğu önemli. Ondan sonra bu analizlere de ona göre bir bakmak lazım. Sanki bazı çevrelerin görmek istediği sonuçlar bu anketlerde yayınlandı.” 

“İKİNCİ TURA KİMİN KALACAĞI ÖNEMLİ” 

Anket sonuçlarından yola çıkarak ikinci turun söz konusu olduğunu ancak şimdiden kimin cumhurbaşkanı seçileceğini kestirmenin mümkün olmadığını belirtti. KOtak, sözlerini şöyle tamamladı; “Şu ana kadar gördüğüm anketlerin bize sunduğu seçimlerin ikinci tura kalacak gibi duruyor. Hangi iki adayın ikinci tura kalacağı çok önemli. Ona göre kestirebilirsiniz diye düşünüyorum.”