Köy halkı öfkeli

Olayın sabah saatlerinde yaşanmasına rağmen öğle saatlerinde Beşparmak Köyü’ne gelen elektrik arıza ekiplerine köy halkı adeta ateş püskürdü. Köy halkı kurumun uyarıları dikkate almadığı ve can güvenlikleri ile oynandığı ile ilgili şikayetlerini kurum görevlilerine aktarırken, görevli ve köylü arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. İsyan eden köylü kurum görevlilerine “vatandaşın 2 kuruş elektrik borcunun peşine düşersiniz ama hizmet vermezsiniz” şeklinde serzenişte bulundu, kurum görevlisinin cevabı ise “ 5 dakika elektriksiz kaldığınızda bös bös bönürürsünüz” oldu.

Köy 8 saat elektriksiz kaldı

Direğin kırılmasının ardından köye verilen elektrik enerjisi kesildi. Kırılan direk yerine yeni bir direk dikildi, kurum görevlileri gün boyu arızayı gidermeye çalıştı. Yaşanan sorun nedeni ile köye dün 8 saat elektrik verilemedi. Kırılan direk onarılırken, her an düşme tehlikesi bulunan bir diğer yüksek gerilim hattı  direği ise onarılmadan köye akşam saat 6 sıralarında enerji verilmeye başlandı.

“Sorunu bildirdim, kimse ilgilenmedi”

Yaklaşık 4 ay önce yüksek gerilim hatlarını taşıyan elektrik direklerinden 2 tanesinin çürüyüp yan yattığını fark ettiğini belirten köy muhtarı Hüseyin Günaltın, sorunu elektrik arızaya bildirdiğini ve arızanın görevli tarafından kaydedildiğini söyledi. “Ben muhtar olarak görevimi yaptım, sorunu bildirdim kimse gelip ilgilenmedi” diyen Günaltın, hayvanlarının telef olmasında Kıb-Tek’in ihmali olduğunu söyledi. 11 bin voltluk elektrik akımı bulunan kabloların köyün içerisinden geçirilmesinin en başından beri yanlış olduğunu belirten Günaltın, “her gün kimin üzerinde düşecek? kimin canına mal olacak? diye düşünüp korkuyorduk. Köy halkından birine bir şey olmaması büyük şans” şeklinde konuştu. Av zamanı bölgeye çok sayıda avcının geldiğini ve garavolli toplamak için gelenlerin olduğunu belirten Günaltın, “kırılmak üzere olan 1 direk daha var onarılmaması halinde bakalım o kimi öldürecek?” dedi.

Zararının ödenmesini istiyor

Muhtar Günaltın yaşanan olayın ardından köye gelen polise ifade vererek olayın kayıtlara geçmesini istedi. Yaşananlardan Kıb-Tek’i sorumlu tutan Günaltın, geçimini hayvancılık yaparak sağladığını ve zarara uğradığını söyledi. Hayvanlarının ölmesine çok üzüldüğünü dile getiren Günaltın, yaklaşık 5 bin TL zararı bulunduğunu söyleyip, giderilmesini talep etti.