Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, ülkede temaslarda bulunan Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetim Kongresi Başkan Yardımcısı Gaye Doğanoğlu’nu kabul etti.

K.T. Belediyeler Birliği’nden yapılan açıklamaya göre, Belediyeler Birliği’nde gerçekleşen kabulde Benli ve Doğanoğlu, işbirliğini ilerletme ve deneyim paylaşma noktasında görüş birliğine vardı. Görüşmede Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da hazır bulundu.

Ahmet Yalçın Benli kabulde yaptığı konuşmada, Doğanoğlu’nu ülkede görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Kıbrıs Türk belediyelerinin Avrupa Parlamentosu Yerel Yönetimler Kongresi’nde görünür kılınması için verilen mücadelede destekleri için Doğanoğlu’nu teşekkür eden Benli, “Temsiliyetimizin kazanılması ve hakkımızın iadesi konusunda mücadelemize yoldaş oldunuz. Belediyeler Birliği olarak bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi organlarında sorumluluk alma hedefleri olduğunu kaydeden Benli, “Dün olduğu gibi gelecekte de, yine dayanışma içerisinde, Kıbrıs Türk halkı için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin engin deneyimlerden yararlanmak bizler için önemlidir” ifadesini kullandı.

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetim Kongresi Başkan Yardımcısı Gaye Doğanoğlu da Kıbrıslı Türk belediyelerinin Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi’nde göstermiş olduğu katılımları takdir ettiğini söyledi.