Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi “Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı görüştü ve oybirliği ile onayladı.

Cumhuriyet Meclis’inden yapılan yazılı açıklamada, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nin bugün saat 10:00’da CTP Lefkoşa Milletvekili  Ahmet Gülle başkanlığında toplandığı kaydedildi. 

Açıklamada, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nin, gündeminde bulunan, “Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (Değişiklik) Yasa Tasarısı” ve “Uçucu Maddelerin Zararlarından İnsan Sağlığının Korunmasına Dair Yasa Tasarısı”nın görüşüldüğü, Komitenin, “Uçucu Maddelerin Zararlarından İnsan Sağlığının Korunmasına Dair Yasa Tasarısı”  ile ilgili çalışmalarını bir sonraki toplantıda ele almaya devam edeceği kaydedildi.

Komite toplantısına davetli olarak, Başbakanlık, Sağlık Bakanlığı, Mili Eğitim Bakanlığı, Ticaret Dairesi ve Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile Maden, Metalürji ve Jeoloji Mühendisleri Odası’ndan yetkililer katıldı. 

İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi toplantısına, CTP Milletvekili Komite Başkanı Ahmet Gülle, DP-UG Milletvekili Komite Başkan Vekili Menteş Gündüz, CTP Milletvekili Hüseyin Erçal ve UBP Milletvekili  Esat Ergün Serdaroğlu katıldı.