Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS)  ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS),  Kamu-Sen’in, kapalı kapılar arkasında Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile “Eğitimi Denetleme Değerlendirme Yönlendirme Kurulu Yasası” yaptığını savunarak bunu eleştirdi.

Sendikalar, Kamu-Sen’e “Öncelikle ayaklarınız üzerinde durmayı ve hükümetten talimat almaktan vazgeçmeyi öğrenin ve yetkiniz dışındaki işlere de karışmaktan vazgeçin” dedi.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel ve KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil imzasıyla yapılan ortak açıklamada, Kamu-Sen’in kendi yanlışlarını örtmek için sendikalarına saldırdıkları ileri sürülerek, Kamu-Sen Başkanı Metin Atan’ın,  hangi sendikanın başkanı olduğunu unuttuğusavunuldu.

“Protokol görüşmelerinde yıllarca diğer yetkili sendikaları yalnız bırakan ve hükümetlere koltuk değneği olan siz değil misiniz? Geçmişte çözüm karşıtı her türlü eyleme destek olan siz değil misiniz? Kamudaki örgütlülüğü bölüp parçalamak için kurulmadınız mı?” diye sorulan ortak açıklamada, yargıya akseden olaylarla sendikanın şaibe altında olduğu ortadayken ve yönetim kurulunun bazı üyeleri istifa etmişken kendilerine sendikacılığı öğretmenin Kamu-Sen’e düşmediği belirtildi.

Ortak açıklamanın devamında şöyle denildi;

“Özellikle Eğitim Bakanlığı’nın oyununa gelip, eğitim sendikalarının yasal olarak yer alması gereken Teknik Kurul’da uyarılmanıza rağmen gizli gizli katılmanız gerçek niyetinizi ortaya koymaktadır. Sendikalara sırtını dönüp, işverenin ve yönetenlerin yanında yer alan sendikalara “Sarı Sendika” dendiğini size bir kez daha hatırlatırız.

Bununla birlikte geçtiğimiz haftalarda başbakana yaptığınız ziyarette hükümet sendikası olduğunuzu ve hükümetten yardım talep ettiğiniz yazıldı diye açıklama yapma gereği duymanız bile duruşunuzu ortaya koymaktadır”