KTÖS Genel Sekreteri Elcil yaptığı açıklamada, "Öğretim yılı başından beri devam eden öğretmen eksikliğinin giderilmesi için ortaya koyduğumuz kararlı duruş çerçevesinde Eğitim Bakanlığı grev devam eden okullara öğretmen atamaya başlamıştır." dedi.

Şeer Elcil'in açıklaması şöyle:

"Öğretim yılı başından beri devam eden öğretmen eksikliğinin giderilmesi için ortaya koyduğumuz kararlı duruş çerçevesinde Eğitim Bakanlığı grev devam eden okullara öğretmen atamaya başlamıştır.

Temel bir insan hakkı olan eğitimin devlet tarafından parasız, nitelikli ve eşit olarak verilmesi esastır. “Tasarruf” adı altında eğitimde ve sağlıkta kesintiye gidilmesi vatandaşların temel haklarını gasp etme anlamı taşımaktadır. Nüfusunu bilmeyen, adaya giren nüfusu kontrol edemeyen bir hükümet anlayışının tasarruf adı altında vergi veren vatandaşlarını mahkum etmesini kabul etmek mümkün değildir. Siyasi atamalara, camilere, imamlara, özel okullara kaynak yaratan hükümetin okulların açılmasının üzerinden iki ay geçtikten sonra öğretmenleri tamamlama yoluna gitmesi tam bir utançtır.

Öğretmen eksiği olan okullarımızın taleplerini karşılamak için kararlı bir şekilde eyleme giden Gülenyüzler Anaokulu, Şht.Osman Ahmet İlkokulu, Alasya İlkokulu, Alasya Vakıf Anaokulu, Bostancı Fikri Karayel İlkokulu’ndaki üyelerimizi, dayanışmalarından dolayı tebrik eder, bu okullarımızdaki grevi 4 Kasım 2014 Salı gününden itibaren askıya aldığımızı duyururuz. Bilinmelidir ki demokratik, bilimsel, parasız eşit bir eğitim sistemi yaratana kadar mücadelemiz sürecektir."