Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası ile Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası, “1.75 asgari ücret olan hazırlık ödeneğini 1.25’e çekerek 2 milyon TL’lik bir miktarını öğretmenden gasp etme hazırlıklarının hızla sürdüğünü” savunarak, “emekçiden çalmanın adı tasarruf değil hırsızlıktır” iddiasında bulundu.

İki sendika, “toplumu, öğretmenleri ve sendikalarını hedef yapan anlayışa, dayatma ve hırsızlıklara göz yummayacağımızı, halkı fakirleştirip göçe zorlayan dayatmalarla bir yere varılamayacağını vurgularız” dedi.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel ile KTÖS Genel Sekreteri  Şener Elcil, yaptıkları ortak yazılı açıklamada,  “1974 yılından beri Türkiye hükümetlerinin dayatma paketleri ile üretimden koparılıp, ekonomik bağlılığa mahkum edilen Kıbrıs Türk toplumunun bağımlılığının artırılmasına yönelik dayatmaların, işbirlikçi hükümetler eli ile devam ettirilmeye çalışılmaktadır” görüşünü ileri sürdü.

,“Yaratılan rant ekonomisi üzerinden menfaat sağlayan bir avuç ganimetçi sermayedara hizmet eden işbirlikçi hükümetlerin, Ankara’nın dayatmalarına boyun eğdiklerini” iddia eden Gökçebel ile Elcil, özetle şunları öne sürdü:

“CTP-UBP Hükümeti’nin Maliye Bakanı Sn. Birikim Özgür’ün “imzalamazsak batarız” dediği dayatma paketle ilgili sorduğumuz sorulara verdiği yanıt ile haklı olduğumuzu ortaya koymuştur. Sn. Özgür paketi imzalamazsak kesintilerin olacağını duyurarak, maaşların bankalardaki mevduatların ve emeklilik haklarının budanacağı ile ilgili sorduğumuz sorulara olumlu yanıt vermiştir.

CTP-UBP Hükümeti geçmişteki benzerleri gibi 1974’te TC’nin kurdurduğu kukla düzenin bekçileridir ve Kıbrıs Türk toplumuna değil bir avuç ganimet zengini işbirlikçi sermayedar ile işgal rejimine hizmet etmektedir. Bu konuda izledikleri siyasete “Öğretmen Hazırlık Ödeneği’’ni tıraşlayarak başlamak istediklerini de açıkça ortaya koymuşlardır.”