KTÖS'ün yayımladığı mesaj şöyle:

"Dayatılan ekonomik paketlerle, Kıbrıs Türk Toplumu her geçen gün üretimden koparılıp, fakirleştirilirlerken, Türkiye’ye bağımlılığı devam ettirilmek istenmektedir.

1974 yılından bu yana TC’li yetkililer tarafından dayatılıp işbirlikçi hükümetler eli ile yürürlüğe konan ekonomik paketler, Kıbrıs Türk Toplumunun kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomik yapıya kavuşturmadığı gibi Türkiye’ye bağımlılığı daha da artırmıştır. Ekonominin önünü açacak olan ihracat kapısı, gerek Türkiye’nin uyguladığı ambargodan gerekse “Yeşil Hat Tüzüğü’ne” TC’nin çıkardığı engellerden dolayı bir türlü gerçekleşmemiştir. Birilerini zengin etmek için turizm, eğitim gibi alanlara yapılan yatırımlar ise topluma yansımadığı gibi eğitimin niteliğinin düşmesini ve bu alanlara düşük ücretli emekçilerin dış ülkelerden getirilmesine zemin yaratmaktadır. Artan nüfusa paralel olarak devletin verdiği eğitim, sağlık gibi temel hizmetler yetersiz kalmaktadır. TC’den gelen baskılarla onbinlerce kişiye vatandaşlık verilmesi gündeme gelirken, bütçe olanakları her geçen gün daralmaktadır. Tüm bu gerçekler ortada dururken, ekonomiyi daha da daraltan “Göç Yasası” gibi yasalarla gençlerimiz ülkeden kovulmaya çalışılmaktadır.

Tüm bu gerçeklerle 8 Aralık Salı günü saat 9:20-12:40 arasında Lefkoşa Merkez İlkokul ve Anaokulları (Arabahmet ilk, Atatürk İlk, Çağlayan Cumhuriyet İlk, Gelibolu İlk, Necati Taşkın İlk, 9 Eylül İlk,  Şht. Doğan Ahmet İlk, Şht. Ertuğrul İlk, Şht Tuncer İlk, Şht. Yalçın İlk, Fazıl Plümer Anaokulu, Gülenyüzler Anaokulu, Lefkoşa Vakıf Anaokulu, Yeniyüzyıl Anaokulu, Yenicami Anaokulu), Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu ve Alayköy İlkokulunda grev ve eylemdeyiz. Grevdeki okullarımızdaki üyelerimiz saat 10.00’da sendikamızda buluşup, eylem yerine yürüyoruz."