Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), Kıbrıs Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte “Leading By Example” projesini yürüttüğünü açıkladı.

Söz konusu projeyle, iki toplumun iş insanlarını bir araya getirerek, çözüm sürecine katkı koymanın yanısıra aktivitelerle toplumlara örnek olmanın amaçlandığı belirtildi.

Odadan yapılan açıklamada, projenin, AB tarafından sağlanan mali yardım kapsamında gerçekleştirilen projelerden bir tanesi olduğu kaydedildi.

Açıklamada, bu projeyle, sivil toplum örgütleri arasındaki diyalog, güven, işbirliği ve uzlaşmayı artırmak ve siyasi düzeyde karar alma süreçlerine Kıbrıslı Türk ve Rum sivil toplumlarının katılımını artırmanın da amaçlandığı belirtildi. Bu proje çerçevesinde gerçekleştirilen İki Toplumlu Staj Programı’nın da başarıyla tamamlandığına işaret edildi.

KTTO, çözüm sürecine katkı koymak, iki toplum arasındaki diyaloğu ve güveni geliştirmek, çözümün getireceği kazanımları ortaya çıkarmak ve bu doğrultuda iş insanlarını birbirine yakınlaştırmak adına çeşitli faaliyetler ve projeler düzenliyor.