Ceren ERCİH 

Küçük, Erçin Şahmaran’ın sunduğu Gündeme Bakış programının konuğu oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olmama sebebini de açıklayan Küçük, halkın zaten bir değişimden yana olduğunu dolayısıyla bu değişimin her haluklarda gerçekleşeceğini ifade ederken, kendisinin değişim için aday olmayı düşündüğünü hatırlattı. 

“YATIRIMLARDA BÜYÜK BİR GERİLEME VAR” 

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun düzenlemiş olduğu basın toplantısındaki demeçlere değinen Küçük, Yorgancıoğlu’nun yatırımlar hakkında bir şey söylemediğine dikkat çekti. Küçük, şunları kaydetti; “Basın toplantısında baktım ki yatırımlar konusunda Yorgancıoğlu pek bir şey söylemedi. Demek ki gördüğümüz gibi yatırımlarda büyük bir gerileme var. 

Şayet ekonomik programı beğenmiyorsanız bunu neden değiştirmediniz? Trafiğin yönlendirilmesi ve büyük yatırımların olması nedeni ile ülke ekonomisine büyük hareketlenmeler geleceğini var sayıyordu. Girne- Alsancak duble yolu hiç başlatılmadı, Güzelyurt- Lefke yolunun ne zaman biteceği belirsiz. Lefkoşa çevre yolu projesinden de bir ses seda yok. Bunlar ağırlıklı olarak büyük yatırımlardı. Sayın Yorgancıoğlu asgari ücrete hiç ellemediğimizden bahseder ama sadece bir yıldı. O yıl da 2011 yılı ekonomik sıkıntılı yıldı, biliyorsunuz o zaman CTP’den devraldığımız ekonominin büyük s ıkıntılar içerisinde bulunduğu 2011 yılı.” 

“UBP TABANININ EROĞLU’NA BÜYÜK BİR KIZGINLIĞI BUNLARDAN DOLAYIDIR” 

‘Eroğlu’nun, UBP’nin hükümet işlerine müdahalelerinden önce gayet düzenli bir gidiş vardı’ diyen Küçük, Eroğlu’nun şu sözlerini hatırlattı; “ Eroğlu, ‘Siber Hanım’ı iktidar mı yapacaksınız, cumhurbaşkanı mı yapacaksınız, CTP’nin adayı’ diyor ama Eroğlu CTP’yi hükümet yaptı. Sen hükümeti CTP’ye teslim ettin. Bugün UBP tabanının Eroğlu’na büyük bir kızgınlığı ve tepkisi de bunlardan dolayıdır.” 

“DIŞTAN YÖNLENDİRMELER VARDI” 

Küçük, kendi döneminde normal şartlar altında hükümetçilik yapamadığını şu sözlerle ifade etti; “ Normal koşullarda bir hükümetçilik yapamadık. Özellikle bir, bir buçuk yıl sonra devamlı müdahaleler, devamlı bu şekilde dıştan yönlendirmeler vardı.” 

“MUHAKKAK BİR DEĞİŞİM OLACAK” 

Eroğlu’nun yıpranmış olduğunu dile getiren Küçük, sözlerine şöyle devam etti; “2009’dan sonra hiçbir seçimde sandığa gitmedi. 19’unda bu sandık ona büyük bir tepki koyacak ve bu tepkiyi hep beraber yaşayacağız. Benim görüşüme göre muhakkak bir değişim olacak. Çünkü ilk kez bu kadar sessiz bir cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası yürütülmektedir.” 

“CUMHURBAŞKANI’NDAN BİR AÇIKLAMA BEKLERİM” 

Son günlerde Futbol Federasyonunun gündemden düşmeyen tartışmalarını hatırlatan Küçük, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun halka bir açıklama yapması gerektiğini savundu. Böylece halkın neyin doğru neyin yanlış olduğunu görebileceğini de belirten Küçük; “Sayın Eroğlu’nun başkanlığında yapılan toplantıdan sonra farklı açıklamalar yapıyorlar. Ne beklerim ben Sayın Cumhurbaşkanı’ndan bir açıklama beklerim. Gerçeği ortaya koysun. Vatandaş da hangisinin doğru söylediği, hangisinin olayı saptırmaya çalıştığını Eroğlu’nun açıklaması lazım” şeklinde konuştu. 

“UBP TABANINDAN BÜYÜK TEPKİ VAR” 

Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun, cumhurbaşkanlığı adaylığı için seçmiş olduğu amblemi eleştiren Küçük, UBP’nin turuncusunun nerede olduğunu ise şu sözlerle sorguladı; “Eroğlu’nun seçmiş olduğu amblemdeki renk kırmızıdır. Ulusalın turuncusu nerede? Eroğlu’nun Atatürk Spor Salonu’ndaki konuşmasında da o turuncuları göremedim. Eroğlu konuşmaya başlayınca salon boşaldı, bunlar gerçeklerdir. UBP tabanından büyük tepki var.” 

“DENGELERİN DEĞİŞMESİ LAZIM” 

Küçük, 19 Nisan’da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimine adaylığını koymama sebebini de açıkladı. Küçük, zaten bir değişimin olacağını dolayısıyla kendisinin adaylığını koymasına gerek kalmadığını şu sözlerle belirtti; “Adaylığımdan niye vazgeçtiğim soruldu. Burada bazı dengelerin değişmesi lazım. gördüğüm kadarıyla bu dengeler değişiyor, dolasıyla benim aday olmama gerek kalmadı.” 

“BU DÖNEM ADAYLIĞINI HİÇ DÜŞÜNMEMESİ GEREKİRDİ” 

Eroğlu’nun, çeşitli baskılarla önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimlerine adaylığını koyduğunu iddia eden Küçük, Eroğlu’nun bu dönem adaylığı düşünmemesi gerektiğini şu sözlerle ifade etti; “12 ya da 14 tane kamuoyu araştırması yaptıktan sonra adaylığını açıkladı. Çeşitli aile baskıları ile adaylığını açıkladı. Sayın Eroğlu’nun bu kadar yıllık deneyimlerine baktığımız da bu dönem adaylığını hiç düşünmemesi gerekirdi.” 

“AKINCI’NIN OYU YÜZDE 14 MUDUR?” 

Ortaya çıkan birçok ankete de dikkat çeken Küçük, son yapılan ankette Akıncı’nın oyunun yüzde 14 olduğunu ancak sandıktan böyle bir sonuç çıkamayacağını belirtti. Gitti her yerde, her köyle Akıncı taraftarı olduğunu ifade eden Küçük, yapılan anketleri ise şu sözlerle eleştirdi; “Sayın Akıncı’yı son anket yüzde kaç gösterdi? Mümkün mü bu? Bugün Akıncı’nın oyu yüzde 14 müdür? Bunlar toplumu kandırma amaçlı yapılan çalışmalardır.” 

“ÜLKEYE GİRİŞ KAPISININ AYRI BİR GÖRÜNÜMÜ OLMASI LAZIM” 

Ercan Havaalanı ihalesine de değinen Küçük, “Siz dünya ile irtibat kurmak isterseniz, dünyaya açılmak isterseniz, turizm ve eğitimde iddia sahibi iseniz 70 küsur ülkeden öğrenci çekiyorsanız bu ülkeye tabi ki o ülkeye giriş kapısının ayrı bir görünü olması lazım” dedi.