Küçükbaş Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin Lefkoşa’da düzenlediği araçlı eylem konusunda kendilerinden destek talep edilmediğini açıkladı.

Küçükbaş Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Alpay Orhan Güvenlier, bazı kişilerin, üreticilere yanlış bilgi vererek eyleme destek vermediklerini söylediğini belirterek, “Bizler büyük başçı,  küçük başçı, çiftçi, narenciyeci ayrımı yapmadan ezilen üreticimizin hak arayışına destek vermeye hazırız” dedi.

Hayvancılar Birliği’nin böyle kritik bir dönemde küçükbaş üreticisinin hakkını savunan bir sivil toplum örgütü oldukları halde inatla kendilerini tanımak istemediğini ve üyelerini hiçe saydığını savunan Güvenlier, “Ne yapalım? Bir avuç ülkede her gün ayrı bir birlik birbirinden kopuk eylem mi yapsın? Biz hangi hükümet göreve gelirse gelsin, hiç kimseden icazet almaksızın üreticimizin yanındayız” ifadelerini kullandı.

Güvenlier, kendilerinin, geçmiş dönemlerde tüm üretici eylemlerine destek verdiğini belirterek, “Eğer amaçları tek yumruk olup üreticinin geneline hizmet etmek ise Küçükbaş Hayvan Üreticileri Birliği hiç kimseye hayır demez” dedi.