Kültür Dairesi, “Güzel Sanatlarla İlgili Derneklere Yardım Tüzüğü” kapsamında, 2016 yılında yapılacak maddi yardımlar için, her iki tarih de dahil olmak üzere 25 Nisan – 2 Mayıs tarihleri arasında mesai saatleri içinde müracaat kabul ediyor.

Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, Birlikler ve Dernekler Yasası uyarınca kurulmuş olup tescil tarihinden itibaren 2 yılını doldurmuş olan ve Güzel Sanatlarla İlgili Derneklere Yardım Tüzüğü’nde tanımlanan dernekler, belirtilen tarihler içerisinde Kültür Dairesi’ne başvurabiliyor.

Dernekler, Tüzükte belirtilen amaç ve kapsamında hazırlayacakları en fazla iki proje ile başvurabilecekler ve yine Tüzük ile bu amaçla ayrılan bütçeye bağlı olarak her bir derneğe yapılabilecek azami mali yardım miktarı da toplam 20,000TL’yi geçmeyecek.

Yapılan açıklamaya göre 2016 yılı bütçesinde 200,000TL ayrılan “Güzel Sanatlarla İlgili Derneklere Yardım Tüzüğü” kapsamında yapılacak yardımlar için dernekler, 25 Nisan tarihi itibarıyla tamamlanmış bulunan etkinlikleri hariç olmak üzere, 31 Aralık tarihine kadar gerçekleştirmeyi planladıkları proje ve etkinlikler için başvurabilecekler.

Başvuru formları ile koşulları Kültür Dairesi’nin www.kultur.gov.ct.tr adresli web sayfasından ve Daire’den temin edilebilecek olan mali yardımları düzenleyen “Güzel Sanatlarla İlgili Derneklere Yardım Tüzüğü”ne de Dairenin web sayfasından ulaşılabiliyor.

Yapılacak mali yardımlar, başvuruların tamamlanmasının ardından, Tüzük çerçevesinde Kültür Dairesi Müdürü başkanlığında güzel sanatlarla ilgili sivil toplum örgütlerinin temsiliyetinde toplam 12 üyeden oluşturulan komisyonun yapacağı değerlendirmeler sonucunda belirlenecek.