Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, Turizm Bakanı Faiz Sucuğlu’nun, “Kumarcılar Hanı restorasyonunda 2 Milyon 300 bin TL’lik yolsuzluk var” şeklinde bir açıklaması olduğunu kaydederek, “Sayın Sucuoğlu’nu bu yolsuzluk iddiasını en kısa zamanda ispat etmeye, edemiyorsa derhal istifaya davet ediyorum” dedi.

Sucuoğlu’nun Kumarcılar Hanı konusundaki açıklamasının 1 Ocak 2016 tarihinde yerel basında yer aldığını kaydeden Denktaş, “Sayın Sucuoğlu'nun Kumarcılar Hanı ile ilgili açıklaması bir ihbar kabul edilerek sadece Sayıştay değil ülkenin tüm makamları tarafından araştırılması, sonucu süratle halkla paylaşılması gereken iddialar içeriyor” ifadesine yer verdi.

“İHALESİZ VE ELDEN TEKLİFLE BU İŞTEN KİM FAYDA ELDE EDECEK?”

Yazılı bir açıklama yapan Serdar Denktaş, açıklamasında şunları da kaydetti:

“Sayın Sucuoğlu Kumarcılar Hanı olarak bilinen ancak aslında doğru ismi ‘Hımarcılar Hanı’ olan Osmanlı eserinin restorasyonunun 700 bin TL’ye bitirilebilecekken 4 Milyon TL hesap çıkartıldığını ‘birilerinin bu parayı cebe attığını’ iddia ediyor.

Bu projenin 1’inci ve 2’nci etapları Sayın Ünal Üstel döneminde ihaleye çıkarıldı.

2’nci etap esnasında projenin eksiklikleri Mimar ve Mühendisler Odası tarafından raporlandı ve 800 bin TL’lik ek yatırıma ihtiyaç duyuldu. Bu işlem, ihaleyi daha önce kazanarak halen çalışmalarını sürdüren müteahhit tarafından yapıldı.

3’üncü etaptaki keşif bedeli Planlama ve İnşaat Dairesi tarafından 800 bin TL olarak belirlendi ve o noktada hükümet değişikliği oldu.

Sayın Bakan ürün eksilterek ve kullanılacak malzemenin kalitesini düşürerek ‘tasarruf’ elde ettiğini iddia ediyor. Özellikle aydınlatma malzemelerindeki değişiklikle tasarruf mu edileceğini, yoksa kalitesiz ürünlerle defalarca yenilenmeye gidilerek astarı yüzünden pahalı bir iş mi yapılacağını zaman ortaya çıkaracak.

İhalesiz ve elden teklif almak suretiyle yapılacak bu işten kim fayda elde edecek, oda ayrı bir tartışma konusu.”