EKO TESİSLER YİNE BOŞ

Aralık ayında tüm otellerdeki doluluk oranının yüzde 45 şeklinde ifade edilirken yılbaşı tatili nedeniyle özellikle kumarhanesi bulunan tesislerdeki doluluk oranları yüzde 100’lere yaklaştı. Diğer tesislerdeki doluluk oranını ise yüzde 80’lere dayandı. Eko turizm tesisleri yeni yılda bu sene de sevinemedi.

POLİTİKASIZ TURİZM
2016 yılı Türkiye’de gerçekleşen kötü hava koşullarının etkisinde uçak rötarları ile karşılandı. Yeni yıl gecesi için doluluk oranları sevindirdi ancak turizm politikası olmayan ülkemizde turizmimizin yine belli sezonlar ve özel dönemler dışında yine başarısızlıklar içinde olduğunu gözler önüne serdi. Uzmanlar, doğru adımlar atılması halinde 2016 yılının parlak bir yıl olabileceğini kaydederken, coğrafyamızda yer alan olumsuzluklara rağmen, Kıbrıs’ın, en güvenli destinasyonlar arasında gösterildiğine dikkat çekiyor.

untitled-1-1024x393.jpg

Ülkemizde 2015 yılı 2014 yılına oranla turizm tesisleri için daha verimli bir yıl şeklin aldı. Ancak ülkede Turizm politikası konusunda yaşanan ciddi eksiklikler KKTC’nin bir turizm memleketi olmasına daha çok zaman olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

2016 yılı Türkiye’de gerçekleşen kötü hava koşullarının etkisinde uçak rötarları ile karşılandı. Bir çok turist yeni yılı ya Ercan Havaalanı’nda ya da konaklayacakları otele gitmek üzere yolda karşıladı.
Yeni yıl gecesi için doluluk oranları özellikle kumarhanesi olan otelleri sevindirdi ancak turizm politikası olmayan ülkemizde, turizmimizin yine belli sezonlar ve özel dönemler dışında yine başarısızlıklar içinde olduğu yine gözler önüne serildi.

EKO TURİZM TESİSLERİ BOŞ

Kumarhanesi bulunan otellerde astronomik konaklama fiyatlarının olduğu veya kumarı özendiren, düşük fiyatlı tarifeleri bulunduğu gözlemlenirken Eko Turizm tesisleri bu yıla yeniden boş girdi. Eko Turizm tesislerinde bölgesel yılbaşı eğlencelerinin olduğu, konaklama yönünde tesislerin bu yeni yılda da çok fazla tercih edilmediği göze çarptı.

UMUTLAR 2016’YA KALDI

Uzmanlar, doğru adımlar atılması halinde 2016 yılının parlak bir yıl olabileceğini kaydederken, coğrafyamızda yer alan olumsuzluklara rağmen, Kıbrıs’ın, en güvenli destinasyonlar arasında gösterildiğine dikkat çekiyor.
Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Hüseyin Aktığ, yeni yılda turizmle ilgili beklentilerini açıkladı. Aktığ, İslamofobi, Türkiye’nin Rusya pazarını kaybetmesi, küresel ısınma, salgın hastalıklar, güvenlik gibi unsurların, dünya turizmini yeniden şekillendirdiğini söyledi.

Olumsuzluklara rağmen, dünya genelinde sektörün, her yıl yüzde 4 ila 6 arasında büyüdüğünü anımsatan Aktığ, ülkede ise sektörle ilgili tüm kesimlerin, turizmde değişen trendleri doğru şekilde okuması ve buna uygun politikalar geliştirmesi gerektiğini belirtti.

Turizm sektöründeki tüm kesimlerin, özel ilgi turizminin farklı alanlarında kendilerini geliştirmeleri gerektiğine vurgu yapan Aktığ, etkinlik turizmi altyapısının da ivedilikle geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.
Doğru adımlar atılması halinde 2016 yılının parlak bir yıl olabileceğini söyleyen Aktığ, coğrafyamızda yer alan olumsuzluklara rağmen, Kıbrıs’ın, en güvenli destinasyonlar arasında gösterildiğini anımsattı.

Siyasetteki belirsizliğin, ciddi bir dezavantaj olduğunu dile getiren Aktığ, yatırımcıların, yarını belirsiz olan ülkelere yatırım yapmak istemediğini, ayrıca ülkede finansa ulaşımın dünyaya göre çok daha pahalı ve zor olduğunu söyledi.

Turizm gelirlerinin eşit paylaşılmasını arzu ettiklerini dile getiren Aktığ, etkinlik turizminde amatörce başlayan çalışmaların desteklenmesini istedi Hüseyin Aktığ, sektör temsilcilerinin, ara eleman eğitimlerinde ve kararalma mekanizmasında daha çok yer almasını istediklerini aktardı.

Turizm konusunda toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla, bir farkındalık projesine başladıklarını açıklayan Aktığ, yerli üreticiden başlayarak, toplumun her kesimine, turizmin kendilerine neler kazandırdığını, ekonomiye nasıl bir katkı yarattığını göstermeyi hedeflediklerini belirtti.