Buket Özatay: “Fotoğraf ve kısa film çekimlerinde yaratıcılık çok önemli. Değişik bakış açıları yakalayıp, kurgunuzu buna göre yapabilirsiniz”

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in ‘Sanat Engel Tanımaz’ Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması üzerine düzenlediği sohbet toplantısının dördüncüsü, Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği (FODER) ev sahipliğinde yapıldı.

Jüri Üyesi Buket Özatay’ın konuk olduğu ‘Fotoğraf Sohbetleri’ ilgiyle izlendi.
Sohbet toplantısını FODER Başkanı Mehmet Gökyiğit, FODER Yöneticileri, üyeleri, KIFSAD yönetici ve üyeleri yanı sıra fotoğraf ve film tutkunları, dernek üyeleri ile Kuzey Kıbrıs Turkcell uzmanları da izledi.

Söyleşi, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in engellilerin başarılarını yansıtmak, yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek, engellilere yönelik empatiyi ve farkındalığı artırmak hedefi ile düzenlediği 2’nci Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması kapsamında düzenlendi.

“Kurgu çekimler yapın veya anı yakalamaya çalışın”

Jüri Üyesi ve Fotoğraf Sanatçısı Buket Özatay engelli yaşama dikkat çekerek, Kuzey Kıbrıs’ta engelli yaşam için şartların iyileşmesini umduğunu belirtti.
Özatay yaptığı sunumda fotoğraf severlerle örnek fotoğrafları paylaşarak yarışmaya katılacak kişilere tavsiyelerde bulundu.

Fotoğraf çalışmalarında en önemli şeylerden birinin iletişim olduğunu belirten Özatay, “Engelli” konusu ile ilgili hassas davranılması gerektiğini söyledi.
Özatay, doğal yaşamda engelli bulmanın çok kolay olmadığını, o yüzden daha çok kurgu fotoğraflar ve kısa filmler beklediklerini belirtti. Özatay “Yaratıcılığınızı kullanarak değişik malzemeler yakalayabilirsiniz. Yaratıcı, kreatif düşünerek çalışırsanız o zaman güzel çalışmalar ortaya çıkacaktır ” diye konuştu.

Son başvuru tarihi 17 Kasım

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in düzenlediği ‘Sanat Engel Tanımaz’ Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması’nın 2’ncisi için 17 Kasım’a kadar eserler kabul edilecek. “Engelsiz Fotoğraflar” ve “Engelsiz Kısa Filmler ” olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenecek yarışmayla ilgili detaylı teknik bilginin www.kktcell.com internet adresindeki sosyal sorumluluk alanı, kültür sanat bölümü içerisinden öğrenilebileceği ayrıca yarışmaya [email protected] adresinden başvuru yapılabileceği duyuruldu. 

‘Sanat Engel Tanımaz’ temalı yarışmanın bu yılki jürisi Hasan Hüseyin, İsmail Gökçe, Buket Özatay, Aşık Mene ve Veysi Soyer’den oluşurken, Kısa Film Jürisi’nde ise Derviş Zaim, İsmail Gökçe ve Buket Özatay yer alıyor.