Suna Erden

LAÜ mütevelli heyeti tarafından görevden alınan ve bunun üzerine yargıya başvuran eski Rektör Prof. Dr. Ahmet Bülent Göksel’in Yüksek İdare Mahkemesi’nde görüşülen davası sonuçlandı 

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) mütevelli heyeti tarafından görevden alınan ve bunun üzerine yargıya başvuran eski Rektör Prof. Dr. Ahmet Bülent Göksel’in Yüksek İdare Mahkemesi’nde (YİM) görüşülen davası karara bağlandı. YİM, verdiği kararda mütevelli heyetinin Göksel’in görevden alınmasına yönelik almış olduğu kararın yasaya aykırı olduğunu belirterek hükümsüz ve etkisiz kıldı.Star Kıbrıs’a konuşan Prof. Dr. Ahmet Bülent Göksel, Mütevelli heyetinin haksız, hukuksuz ve gerekçesiz bir şekilde aldığı kararın YİM tarafından hükümsüz kılındığını aynı zamanda itibarının da geri iade edildiğini dile getirdi. Göksel’in avukatı Enver Öztürk, bu kararın ardından yeni hukuki adımlar atacaklarını söyledi. 

DAVA SONUÇLANDI 

LAÜ mütevelli heyeti 30 Temmuz 2013 tarihinde rektörlük görevinin yürüten Prof. Dr. Ahmet Bülent Göksel’in 2013-2014 eğitim yılı için sözleşmesi olmasına rağmen, sözleşmeyi uzatmamış ve Göksel’in işine son vermişti. Alınan kararın hukuksuz ve haksız olduğunu savunan Göksel, LAÜ’nün aldığı kararın geçersiz kılınması için 12 Eylül 2013 tarihinde mahkemeye başvurmuştu. Göksel’in davası 13 Mayıs tarihinde sonuçlandı. Taraflar yazılı kararı ise dün aldı. YİM, verdiği kararda mütevelli heyetinin Göksel’in görevden alınmasına yönelik almış olduğu kararın yasaya aykırı olduğunu belirterek hükümsüz ve etkisiz kıldı. 

İTİBARIM İADE EDİLDİ 

Görev süresince birçok yenilikler yaptığını, hukuk fakültesi açtığını, öğrenci sayısının çoğalması için var gücüyle çalıştığını ve bunu başardığını kaydeden Prof. Dr. Ahmet Bülent Göksel ,bin küsur öğrenci ile aldığı üniversitenin 4 bin küsur öğrenciye çıkmasını sağladığını ancak bazı çevrelerin rantına göz yummadığı için görevden alındığını söyledi. Mütevelli heyetinin haksız, hukuksuz ve gerekçesiz bir şekilde aldığı kararın YİM tarafından hükümsüz kılındığını kaydeden Göksel, YİM’in verdiği bu kararla aynı zamanda itibarının geri iade edildiğini dile getirdi. 

YENİ HUKUKİ ADIMLAR ATILACAK 

Göksel’in avukatı Enver Öztürk, bu kararın ardından yeni hukuki adımlar atacaklarını söyledi. Maddi, manevi zarar ziyan tazmini ve tekrar göreve dönmesi yönünden hukuki girişimlerin olacağını belirtti. Öztürk, Göksel’in 2014 yılına kadar sözleşmesi olmasına rağmen haksız bir şekilde uzatılmadığını ve görevden alınarak yerine başka bir ismin atandığını ifade ederek, bu nedenden dolayı mevcut rektörün atanmasının hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle de dava açacaklarını açıkladı.