Lefkoşa 3. Uluslararası Çocuk Halk Dansları Festivali çeşitli etkinliklerle sürüyor.

LTB’den yapılan yazılı açıklamaya göre, HASDER, GÖÇ-TAŞ, FOLK-DER ve Gençlik Merkezi’nin birlikte organize ettiği, LTB’yle işbirliği halinde ve Başbakanlık’ın katkılarıyla gerçekleştirilen festival, yarın tamamlanacak.

Türkiye’den Melodi Halk Dansları Topluluğu (Edirne), Didim Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü (DAHOT), Kırgızistan ve Bosna Hersek’ten çocukların katılımıyla düzenlenen festival kapsamında dün de Arasta’da gösteriler sunuldu.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın açılış konuşması ile başlayan etkinlik, bölgeyi ziyaret eden turistlerin de büyük beğenisini kazandı.

Gösterilerin ardından LTB tarafından ekiplere Büyükhan’da yemek verildi. Festival organizasyon komitesi adına yapılan açıklamada etkinliğin, Kıbrıs adasını ve Kıbrıs Türk kültürünü tanıtmak, dünya çocuklarını bir araya toplamak ve Lefkoşa şehrine kültürel zenginlik kazandırmak amacıyla gerçekleştirildiği vurgulandı.

Festival çerçevesinde bu akşam saat 20.00’da Göçmenköy Belediye Parkı’nda ve yarın saat 20.00’de HASDER lokalinde gösteriler sunulacak.

1433229381.jpg

1433229282.jpg