Devrim Demir

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi dün adli kapanışı gerçekleştirdi. 2015-2016 Adli yılın başlaması ile Lefkoşa Ağır Ceza heyeti 244 dosyayı kapatırken, yeni adli yıla askıda bulunan 23 dosya ile başlayacak.

Mahkeme Başkanı Ömer Güran, Yargıç Rauf Kürşad ve Yargıç Vedia B. Barkından oluşan heyet dün adli kapanışı gerçekleştirdi.

Kapanışta Kıdemli Savcı Ergül KIzılokgil,  Lefkoşa Polis Müdürü Yüksel Öğmen ve Merkezi Cezaevi Kıdemli Amir yardımcısı Derviş Çebiç hazır bulundu.

Çebiç ve Öğmen bilgi verdi

Merkezi Cezaevi Kıdemli Amir Yardımcısı Derviş Çebiç, heyet huzurunda cezaevinde 8 Ağustos itibarı ile mahkûm ve tutuklu sayısını aktardı.

Çebiç, dün itibarı ile cezaevinde 373 mahkûm ve tutuklunun olduğunu anımsatırken, 177’sinin ağır cezalı, 73’nün hafif cezalı ve 123’nün ise hükümsüz tutuklu olduğuna dikkati çekti.

Merkezi Cezaevi Kıdemli Amir Yardımcısı Derviş Çebiç ayrıca Lefkoşa Kaza Mahkemesinde 27 tutuklunun davasının devam ettiğini, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde davası bekleyen hiçbir tutuklunun olmadığını belirtti.

Lefkoşa Polis Müdürü Yüksel Öğmen ise heyet huzurunda verdiği bilgide, 2015-2016 Adli Yıl’da polis tarafından 464 dosyanın tamamlanarak mahkemeye havale edildiğini belirtti.

Lefkoşa Ağır Ceza dosyalarını sıfırladı

2015-2016 Adli Yıl’da Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde çoğunluğunu uyuşturucu dosyalarının oluşturulduğu 267 dosya görüşüldü. Heyet yıl boyunca 244 dosyayı karara bağlarken, kalan 23 dosya ise avukatların talebi ile ertelendi.

Mağusa ve Girne Ağır Ceza Mahkemelerinde ise 96 dosya beklemede.