LTB tarafından yapılan açıklamaya göre, kısa bir süre önce yenilenen ara yüzü ve menü içerikleri ile kapsamlı bir web sitesini kullanıma sunan LTB’nin canlı destek uygulaması sayesinde Lefkoşalılar, mesai saatleri boyunca sitenin sağ alt kısmında bulunan canlı destek ikonuna tıklayıp LTB Halkla İlişkiler personeli ile anında karşılıklı yazılı iletişime geçebiliyor, sorun ve görüşlerini aktarırken, LTB personeli de sorun ve görüşlere ilişkin en kısa sürede yurttaşlarla geri dönüş yapıyor.

Şikayet takip sistemi sayesinde ise, mesai saatleri dışında kalan zamanlarda da Lefkoşalılar bu kez form üzerinden sorun ve önerilerini kolayca kayıt altına alıyorlar.

Her sorun ve öneri için bir takip numarası verilirken, yurttaşlar aktardıkları konuya ilişkin gelişmeleri bu takip numarası ile diledikleri zaman site üzerinden takip edebiliyor.

Aktarılan konu sonuca ulaştığı zaman da LTB tarafından yurttaşlara e-mail aracılığı ile sonuçlandığına dair bilgilendirmede bulunuluyor.

WHATSAPP VE VİBER HİZMETLERİ DE YAKINDA SAĞLANACAK

LTB Başkanı Mehmet  Harmancı’nın başlattığı perşembe günleri rutin “Lefkoşalılar ile 5 Dakika” ve “Bölge Bölge Lefkoşa” toplantılarında Lefkoşalılar direkt olarak görüşlerini başkana aktarırken, sosyal medya mecraları ve web sitesi gibi dijital platformlar sayesinde de LTB ile iletişim kanallarını sürekli etkin kullandığı anımsatılan açıklamada, bu yılın sonbahar aylarında Whatsapp ve Viber gibi uygulamalar ile de Lefkoşalıların LTB ile direkt iletişim kurulabilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığı belirtildi.