Lefkoşa Türk Belediyesi’nin düzenlediği “Lefkoşa Turkcell ile Koşuyor” maratonunda elde edilen gelir, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na teslim edildi.

LTB Mimar Mehmet Vahip Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen törende, LTB Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, maratondan elde edilen geliri Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Nevhiz Özer’e takdim etti.

HARMANCI

LTB Başkanı Mehmet Harmancı törende yaptığı konuşmada, 23 Ekim’de bu yıl 6’ncısı. gerçekleştirilen Lefkoşa Maratonu’nun yüksek bir katılımla yapıldığına dikkat çekerek, maratona resmi kayıtlı 3 bin kişinin katıldığını söyledi.

Kuzey Kıbrıs ana sponsorluğunda gerçekleştirilen maratonun bu yıl en yüksek katılımla yapıldığını, yaklaşık 3 bin kişinin de resmi kaydı olmadan maratona katıldığını anlatan Harmancı, sağlıklı yaşamın özendirilmesi amaçlanan maratonun bir faydası olmasını istediklerini kaydetti.

Bu yıl maratondan elde edilen gelirin Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na bağışlandığını ifade eden Harmancı, maratondan 132 bin 501 TL gelir elde edildiğini, bunun 50 bin 501 TL’sinin gider olduğunu, 81 bin 600 TL’sinin ise vakfa bağışlanacağını anlattı.

Harmancı, bu paraya 6 bin TL’de Cumhurbaşkanlığının katkıda bulunduğunu vurgulayarak, vakfa toplam 87 bin 600TL bağışta bulunulduğunu belirtti.

Çocuklar için yapılan katkıdan ötürü duydukları memnuniyeti dile getiren Mehmet Harmancı, maraton için LTB çalışanlarının büyük bir emek ortaya koyduğunu ancak, sonucun güzel olduğunu sözlerine ekledi.

ÖZER

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Nevhiz Özer de, LTB’nin her yıl gerçekleştirdiği maratonun bu yıl duyarlı vatandaşlar, kurum ve kuruluşlar tarafından büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Vakfa bağışlanan paranın ise vakıf üyesi çocuklar ve aileleri için çok önemli ve anlamlı olduğuna işaret eden Özer, zorlu bir süreç olan kanserle mücadelede aileler ve çocukların hayatlarının çok olumsuz şekilde etkilendiğini dile getirdi.

Vakıf olarak kanserle mücadele eden çocuklar ve ailelerin yanında olmaya çalıştıklarını anlatan Özer, en büyük amaçlarının çocukların topluma kazandırılması olduğunu söyledi.

LTB yetkililerine, ana sponsor Kuzey Kıbrıs Turkcell ve diğer sponsorlara katkılarından dolayı teşekkür eden Özer, vakıf adına LTB Başkanı Mehmet Harmancı’ya teşekkür plaketi takdim etti.

Törende Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış ve maratona katkı koyan diğer sponsorlar hazır bulundu.