(KAMALI HABER)

Lefkoşa’da Okullar yolu bölgesinde alınan ihbar üzerine mahkeme emri ile yapılan operasyonda 26 yaşındaki bir zanlının ikametgâhında yaklaşık 4 gram ağırlığında Sentetik Cannabionid türü uyuşturucu madde bulunarak emare olarak alındı. Zanlı, tutuklanarak Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmet Raşit huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mehmet Sevinç olayla ilgili bulguları aktardı. Sevinç, 6 Eylül gecesi Lefkoşa okullar yolu bölgesinde ikamet eden zanlınım evinde arama yapıldığını belirtti. Yapılan aramada zanlının tasarrufunda 4 gram ağırlığında Sentetik Cannabionid türü olduğuna inanılan uyuşturucu maddenin tespit edildiğini aktaran Mehmet Sevinç, zanlının tespit üzerine tutuklandığını söyledi. Sevinç, meseleyle ilgili olarak zanlının vermiş olduğu gönüllü ifadesinde söz konusu uyuşturucu maddeyi 5 Eylül günü Lefkoşa’da tanımadığı bir şahıstan aldığını ve maddeyi iki kez sigara yaparak içtiğinin tespit edildiğini söyledi. Meseleyle ilgili soruşturmanın yeni başladığını belirten Mehmet Sevinç, söz konusu uyuşturucu maddeyi ve zanlıdan alınan idrar örneğini Devlet Laboratuarı’na gönderileceğini belirtti. Sevinç, meseleyle ilgili olarak bağlantısı olduğuna inanılan bir şahsın olduğunu belirterek, bulunması gereken emareler olduğunu bu nedenle soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Hale Ahmet Raşit de ilk nazarda zanlının suçla bağlantısı olabileceği gerekçesiyle, polise bir fırsat vererek, tahkikatın selameti açısından zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.