BELEDİYEYE DEVREDİLECEKTİ…

Ülkemizin en önemli turistik yerlerinden Girne Yat Limanı bakımsızlıktan dökülüyor, özellikle kordon boyunun durumu içler acısı. Her gün yüzlerce turist ve vatandaşlar tarafından ziyaret edilen tarihi limanın, düzenlenmesi ve doğru şekilde yönetilebilmesi için Girne Belediyesi’ne devredilmesi bekleniyor.

KORDON BOYUNA ‘DOKUNMA’ DENDİ

Konuyla ilgili Detay Gazetesi’ne konuşan Girne Belediyesi Başkanı Nidai Güngördü, tarihi Liman’ın belediyeye devredilmesi konusunda şuana kadar herhangi bir gelişme olmadığını belirtti. Sürecin uzaması nedeniyle, yürünemeyecek hale gelen Kordon Boyu’nun yürüyüş zemininin düzeltilmesini belediye olarak üstlenmek istediklerini ancak Turizm Bakanlığı tarafından şuanda böyle bir girişim yapılmamasının istendiğini açıkladı.

Ülkemizin en önemli turistik yerlerinden olan Girne Yat Limanı bakımsızlıktan dökülüyor. Her gün yüzlerce turist ve vatandaşlar tarafından ziyaret edilen tarihi limanda, özellikle kordon boyunun durumu içler acısı.

Limanda parke taşları yerinden sökülmüş, su boruları ise yürüyüş yeri olan kordon boyunun üzerinden geçirilmiş durumda.

Girne Yat Limanı’na talip olduğunu açıklayan ve devrini bekleyen Girne Belediyesi ise çaresiz bekliyor.

Hatırlanacağı gibi, Tarihi Girne Yat Limanı’nın Girne Belediyesi’ne devredileceğini açıklanmıştı.

Konuyla ilgili Detay Gazetesi’ne konuşan Girne Belediyesi Başkanı Nidai Güngördü, tarihi Liman’ın belediyeye devredilmesi konusunda şuana kadar herhangi bir gelişme olmadığını belirtti.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, yürüyüş zemininin düzeltilmesini belediye olarak üstlenmek istediklerini ve bu yönde de hazırlık yaptıklarını ancak Turizm Bakanlığı tarafından şuanda böyle bir girişim yapılmamasının istendiğini açıkladı. Girne Belediyesi Başkanı Nidai Güngördü, Detay Gazetesi’ne şunları söyledi:

“YÜRÜYÜŞ ZEMİNİNİ DÜZELTMEK İSTEDİK”

“Biz sadece süreç uzadığı için, rıhtımın üzerinde yürüyüş yapılan zemini düzeltmek için, kendi mühendis ve mimarlarımızla bir keşif yaptık. Yaklaşık 90 Bin TL’lik bir maliyet çıktı. Eğer ilgili bakanlık olan Ulaştırma Bakanlığı ile Turizm Bakanlığı izin verirse, bu mendireğin yürüyüş zeminini düzeltebileceğimizi söyledik. Ve bunu da bir yazı ile Turizm Bakanlığı’na gönderdik. Dağıtımını da Ulaştırma Bakanlığı’na yaptık.”

“TURİZM BAKANLIĞI BEKLEMEMİZİ SÖYLEDİ”

“Turizm Bakanlığı’ndan gelen yanıt, ‘kendilerinin de böyle bir hazırlık içerisinde olduğu’, dolayısıyla kendilerine danışmadan başlamamamızı rica ettiler. Biz de dedik ki, ‘yaz geldi, süreç uzadı, insanlar konuyu tam bilmez ve belediyeden şikâyet edilir. Dolayısıyla, biz bir adım atmak istediğimizi söyledik. Onlar da, bu işe başlayacakları için bizimle temas edileceklerini söylediler. Bu nedenle bekliyoruz.”

“YEREL YÖNETİM TARAFINDAN DAHA İYİ YÖNETİLİR”

Zira biz, bütçeyi de, parayı da, mühendisleri de, işin yapılma yöntemini de ayarladıydım. Belediye bütçesinden meclise bilgi vererek harcayacaktım. Ama beklememiz söylenince, mal sahibi olmadığımız için mecburen beklemek zorunda kaldık. Limandaki esnaf, Girne Yat Limanı’nın daha temiz ve daha canlı olması ayrıca, yetki ve sorumluluklarda muhatap merci bulabilmek istiyor. Belediye devamlı Girne’de olduğu için limanın yönetimini daha iyi şekilde yapabileceğine inanıyoruz.