Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) “10. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali” kapsamında ülkemizde bulunan yabancı ülke ekiplerini ağırladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, LTB Mehmet Vahip Toplantı Salonu’nda ekipleri kabul eden LTB Başkanı Mehmet Harmancı, hem yabancı misafirlere şehir hakkında bilgiler verdi, hem de festivale katıldıkları için halk dansları ekip yetkililerine teşekkür etti.

Slovakya’dan Grup Lubovnan, Türkiye’den Sis Dans ve Kırgızistan’dan AruukeBishkek Nuru ekipleri temsilcilerinin katıldığı ziyarette, kültür-sanat alanında faaliyet gösteren 5 sivil toplum örgütünü temsilen Göçmenköy Taşkınköy Kültür Derneği (Göç-Taş) Başkanı Salim Piyale ve Has-Der Başkanı Ali Nebih de yer aldı.

HARMANCI: “TÜM ŞEHİRE FESTİVAL RUHU HAKİM OLDU”

1472807498.jpg

LTB Başkanı Mehmet Harmancı kabulde, festivalin ilk gecesinde gerek kortejdeki coşku gerek performans yapan ekiplerin coşkusu gerekse katılan yurttaşların coşkusunun umut verici olduğunu söyleyerek, bu coşkunun 4 Eylül’e kadar artarak sürmesinin, Çağlayan bölgesi ve Lefkoşa için değerli olduğuna vurgu yaptı.

Harmancı, “Lefkoşa’nın önemli açıklarından birini kapattığımızı düşünüyorum. Uzun yıllardan sonra şehir halk dansları festivalinin ruhunu yaşadı ve bu duygu tüm şehre hakim oldu. Bunun Çağlayan bölgesinde tek lokasyona indirgenmesi de ilgi ve odağı arttırdı. Cumhurbaşkanlığı ve Sivil Savunma gibi kurumların yanısıra şahısların, camiaların, köşe yazarlarının destekleriyle bu festivali ortaya çıkardık. Festivalin 1 Eylül Dünya Barış günü gibi Kıbrıslı Türkler’in önem vererek kutladıkları bir günü de içine alması bizler için ayrıca önemlidir” dedi.

5 derneğe ve Gençlik Dairesi’ne teşekkür eden Harmancı,  Hem Çağlayan ve bölge insanının hem de Çağlayan dışındaki bölgelerden insanların ilgisinden mutlu olduğunu ifade etti.

Açıklamaya göre, Organizasyon Komitesi adına söz alan Salim Piyale, LTB Başkanı Harmancı’ya ve onun nezdinde tüm emeği geçen çalışanlara dernekler adına teşekkür ederken, Has-Der Başkanı Ali Nebih de  LTB’nin maddi sıkıntılara rağmen  festivale katkı sağlamasının kendileri açısından önemine işaret etti.

1472807497.jpg