Lefkoşa Türk Belediyesi  (LTB) Engellemeyen Lefkoşa Birimi organizasyonluğunda dün “Otizmde Farkındalık ve Bilinçlendirme” adı altında  seminer gerçekleştirdi.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliktei Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Görevlisi  Uz. Psikolog Başak Bağlamaz “Otizim Spektrum Bozukluğu”, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Niyal Büyükeğilmez ise “Otistik Çocuklar ve Eğitimi” konulu sunum yaptı.

AYBERK AKSU’NUN YAŞADIKLARI ANLATILDI

LTB’den yapılan açıklamaya göre, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeni ile gerçekleştirilen ve 2 gün süren etkinliklere, Naciye Torunlar Aksu  ve 16 aylıkken otizm teşhisi konulmuş oğlu Ayberk Aksu da katıldı.

Naciye Torunlar Aksu, etkinlikte 2010 yılında evlendiğini ve bu şekilde eşinin ilk evliliğinden dünyaya gelen oğlu Ayberk ile tanıştığını söyledi. Aksu, 5 yıllık süreçte otizm seviyesi yüzde 98’den yüzde 20'lere gerileyen Ayberk’in Kiğılı markası için profesyonel mankenlik yaptığını, piyano çaldığını ve yüzme yarışmalarında dereceler elde ettiğini ifade etti.

1460114279.jpg

LTB ENGELLEMEYEN BİRİMİ’NİN FAALİYETLERİ

LTB Engellemeyen Lefkoşa Komisyon Başkanı Çelen Çağansoy ise etkinlikte yaptığı konuşmada LTB Engellemeyen Lefkoşa Birimi’nin çalışmaları hakkında konuklara bilgi verdi.

Etkinlik kapsamında ayrıca İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri Kıbrıs manileri dinletisi; LTB Engelsiz Dans Ekibi öğrencileri tarafından ise dans gösterisi sundu.

BUGÜN DAÜ’DE

“Otizmde Farkındalık ve Bilinçlendirme Semineri” çerçevesinde bugün Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Aktivite Merkezi Konferans Salonu’nda da bir etkinlik gerçekleştiriliyor.

Etkinlikte DAÜ Öğretim Görevlisi Prof Dr Sema Kaner “Otizm nedir?”, DAÜ Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Fatih Bayraktar ise “Engellilerde Zorbalık” konularında seminer verecek.

1460114278.jpg