Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Engellemeyen Lefkoşa Birimi organizasyonuyla yarın “Otizmde Farkındalık ve Bilinçlendirme” adı altında seminer düzenleniyor.

LTB’den yapılan yazılı açıklamaya göre, katılımın ücretsiz olacağı ve iki gün sürecek seminerlerin ilki yarın Kıbrıs Türk Sanayi Odası Konferans Salonu’nda 14.00-16.00 saatleri arasında yer alacak.

Seminerde Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Uz. Psikolog Başak Bağlamaz “Otizm Spektrum Bozukluğu”, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Niyal Büyükeğilmez ise “Otistik Çocuklar ve Eğitimi” konularında sunum yapacak.

Otizm Farkındalık ve Bilinçlendirme seminerinin ikincisi 8 Nisan Cuma günü Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Aktivite Merkezi Konferans Salonu’nda 14.00 ile 16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

DAÜ Öğretim Görevlisi Prof Dr Sema Kaner “Otizm nedir?”, DAÜ Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Fatih Bayraktar ise “Engellilerde Zorbalık” konularında seminer verecek.

7 ve 8 Nisan’da gerçekleştirilecek her iki etkinlikte, İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri tarafından Kıbrıs manileri dinletisi; LTB Engelsiz Dans Ekibi öğrencileri tarafından da dans gösterisi sunulacak.