Beyarmudu Belediyesi’ne bağlı Köprülü köyünde bir avcı tarafından fark edilen mağarada, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi ekipleri, dün inceleme yaptı.

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi ekipleri tarafından söz konusu mağarada yapılan incelemede, Tunç Çağı’na ait çok sayıda muhtelif çeşitlerde eski eser tespit edildi.

Mağarada bulunan eserler, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi tarından koruma altına alınırken bölgede bir hafta süre ile kazı çalışması yapılacağı öğrenildi.

Polis bir gece mağarayı bekledi

Havadis’in polisten aldığı bilgiye göre, Pazar günü bölgede avlanan bir avcı, mağarayı fark etti ve durumu Dörtyol Polis Karakolu’na bildirdi.

Avcının ihbarı üzerine olay yerine giden polis ekipleri, mağarada yaptığı inceleme neticesinde durumu Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürlüğü’ne bildirdi.

Hafta sonu olması nedeni ile daireden ilgili ekipler, olay yerine dün sabah gitti ancak polis, güvenlik maksatlı geceyi mağaranın başında nöbet tutarak geçirdi.

tarihi-eser1.jpg

Mağarada üç ayrı mezar tespit edildi

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürlüğü’nde görevli ekipler ve daire müdürünün yanı sıra Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, dün sabah mesainin başlaması ile bölgeye gitti.

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi ekipleri, önce söz konusu mağarada incelemede bulundu ardından kazı çalışması yaptı. Yapılan kazıda, mağarada Tunç Çağı’na ait testi, çanak çömlek ve muhtelif çeşitlerde eski eserler bulunurken mağaranın üç ayrı kısımdan oluştuğu tespit edildi.

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü, Havadis’e yaptığı açıklamada, mağara içerisinde tespit edilen kısımların 3 ayrı mezar olduğunu söyledi.

Kazı çalışması 1 hafta sürecek

Köprülü köyünde tespit edilen mağaradan çıkarılan eski eserler Eski Eserler ve Müzeler Dairesi tarafından koruma altına alındı.

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü, bölgede başka mağaralar ve eski eser olup olmadığının tespiti için 1 hafta süre ile kazı çalışması yapılacağının bilgini verdi.