OLUMLU SONUÇ BEKLİYORLAR: Diğer KTHY mağdurları gibi “Özelleştirme Yasası” kapsamında devlette istihdam edilmeyi isteyen 64 KTHY mağduru çarşamba günü yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısından kendileri adına olumlu bir sonuç çıkmasını bekliyor. Mağdurlar toplantıdan çıkacak sonuçtan umutlu

Diğer KTHY mağdurları gibi “Özelleştirme Yasası” kapsamında devlette istihdam edilmeyi isteyen 64 KTHY mağduru başlattığı çadır eylemine yağmur çamur demeden devam ediyor. 64 mağdurun eski KTHY binası önünde başlattığı çadır eyleminde 42 gün tamamlandı. Mağdurlar dün yağan yağmurda bile çadırdan ayrılmadı.

64 KTHY mağduru adına Havadis’e bilgi veren Osman Yücelen, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ve KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan’ın 64 mağdurla ilgili görüşme yaptığını açıkladı. Görüşmenin olumlu geçtiğini kaydeden Yücelen, çarşamba günü yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısından kendileri için olumlu bir sonuç çıkmasını beklediklerini anlattı.

Yücelen: Yeniden görüşecekler

Yücelen bu hafta içinde Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’la KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan’ın yeniden görüşeceğini söyledi ve şu şekilde konuştu:

“Bu görüşmede Sayın Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş da haklı olduğumuzu söyledi. Bu hafta içinde yeniden görüşecekler. Bizde bu görüşmeyi bekliyoruz. 2012’de çıkarılan Özelleştirme Yasası’na bir madde eklenip bizim için de kamu istihdam yaratılmasını bekliyoruz. Artık soğukta beklemekten kurtulalım. 92 gündür sokaktayız ve çadır eylemimizde 42’nci gün sona erdi.”

Mağdurlar ne dedi?
 

Derviş Külahlılar: Bizim için de devlette istihdam sağlanana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Yağmur yağması bizi yıldıramaz. 92 gündür maaş almıyoruz. Evimize ekmek götüremiyoruz. Bizi 3 kez mağdur ettiler. Önce KTHY batıyor deyip CAS’a aktardılar. Sonra oradan da durdurdular. En son olarak da gelin asgari ücretle işe başlayın dediler. CAS’ta çalıştığımız süre boyunca maaşlarımız yarı yarıya düştü. Sosyal güvencelerimizi de yarı yarıya alabildik.

Ömer Debreli: Çadır eyleminde 42’nci günü tamamladık. Yağmur yağması bizi yıldıramaz. Yağmurda çamurda mücadelemizi sürdüreceğiz. 92 gündür maaş almıyoruz. 3 kez mağdur edildik. Artık bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Çözülmediği sürece ne yağmur ne de çamur bizi yıldırmayacak.

Mustafa Kemaneciler: Yağmur yağdı. Ancak yağan yağmur bizi yıldıramaz. Diğer KTHY mağdurları gibi bizim için de kamuda istihdam yaratılana kadar eylemimiz devam edecek. 92 gündür işsiziz ve 42 gündür çadır eylemi yapıyoruz. 3 kez bizi mağdur ettiler. Artık bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Biz mücadelemiz hak arayışıdır. Hakkımızı alana kadar direnişe devam edeceğiz.